Γιορτές Σουλίου: Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια και...

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια και το Δήμο. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα τελεστούν την Παρασκευή 24  και το Σάββατο 25 Μαΐου στην Παραμυθιά, και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.

Παρασκευή 24 Μαΐου – Παραμυθιά:
19:30: Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής.  Εκτός από τα κατά περίπτωση  μετάλλια,  κύπελλα και αναμνηστικά που θα  δοθούν για κάθε κατηγορία, στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια από τα συμμετέχοντα παιδιά του Γυμνασίου, θα δοθεί ως έπαθλο ένα ποδήλατο τύπου Mountain Bike.

Σάββατο 25 Μαΐου – Παραμυθιά:
20:00: Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων  και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς.
21:00: Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα  συλλόγων του Δήμου και άλλων περιοχών της Ελλάδος

Κυριακή 26 Μαΐου – Σούλι :
06:30 – 11:00 Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.   
07:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τίτου.
10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας  του Αγίου  Δονάτου.
10:45 Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο. Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
11:35 Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών. Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου
12:00 Επιμνημόσυνη δέηση. Προσκλητήριο πεσόντων Σουλιωτών. Κατάθεση στεφάνων. Ενός  (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός ύμνος. Χαιρετισμός απο τη Δήμαρχο Σουλίου. Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.

Παράλληλα την ίδια ημέρα διοργανώνεται ο 2ος ορεινός αγώνας Θυσίας Σουλιωτών. Εκκίνηση στη Γλυκή στις 08:00

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!