Ψήφισμα κτηνοτρόφων. Τι ζητούν απο Περιφέρεια και Δήμους

Στη σημερινή μας συγκέντρωση εκφράστηκε η δεινή κατάσταση που βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, επισημαίνοντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πολλοί από εμάς δύσκολα θα μπορέσουμε...

Στη σημερινή μας συγκέντρωση εκφράστηκε η δεινή κατάσταση που βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, επισημαίνοντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πολλοί από εμάς δύσκολα θα μπορέσουμε να βγάλουμε το χειμώνα. Τα στοιχεία που έχουμε τους τελευταίους μήνες με τη μείωση τόσο στην παραγωγή γάλακτος όσο και στο ζωικό κεφάλαιο επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που βρισκόμαστε. Η απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ”, το τελευταίο προπύργιο στήριξης της κτηνοτροφίας, ήρθε να βάλει την ταφόπλακα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η κτηνοτροφία.Τα περίπου τριάντα εκατομμύρια που χάσαμε με τη μη καταβολή της εκκαθάρισης, την καθυστέρηση στις πληρωμές κατά δύο και πλέον μήνες και τα χρήματα των προκαταβολών, με τον παράλληλο διπλασιασμό του κόστους παραγωγής κάνει ακατόρθωτη την παραμονή μας στον κλάδο.

Ζητάμε με το ψήφισμά μας αυτό:
Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεοδωρίδη να πάρουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των γαλακτοβιομηχανιών και των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων ούτως ώστε να μπει το πλαίσιο συνεργασίας για το επόμενο διάστημα.
Να συζητηθεί το ζήτημα της κτηνοτροφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τα νέα πολύ δυσμενή δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, ούτως ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες για στήριξη της κτηνοτροφίας.
Ακόμα ζητάμε από τα δημοτικά συμβούλια να βοηθήσουν την προσπάθειά μας για συγκεντρώσεις κτηνοτρόφων σε όλους του Δήμους της περιοχής. Τέλος επειδή δεν είμαστε γιατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε τον αγώνα μιας ζωής, δηλώνουμε ότι αν δεν παρθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τότε η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη της κατάστασης που βιώνουμε

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!