Αδελφότητα Τo Ηρωϊκό Σούλι: Προκλητική και τραμπούκικη η στάση μελών της Χρυσής Αυγής στο Σούλι

Ως πρόεδρος της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» και μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, θα ήθελα να καταγγείλω στην κοινή γνώμη την προκλητική και τραμπούκικη στάση μελών...

Ως πρόεδρος της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» και μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, θα ήθελα να καταγγείλω στην κοινή γνώμη την προκλητική και τραμπούκικη στάση μελών της Χρυσής Αυγής στις σημερινές εκδηλώσεις που έγιναν στο Σούλι για το Ολοκαύτωμα στο Κούγκι και τη μνήμη των Σουλιωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Συγκεκριμένα, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τον Ταμία της Αδελφότητάς μας Κωστή Τόκκα, επειδή μοίραζε δωρεάν στο κοινό την εφημερίδα του Συλλόγου μας με τίτλο «Ηρωϊκό Σούλι», που είχε ως πρώτο θέμα τον τίτλο «Προσβολή στη μνήμη των Σουλιωτών η παρουσία νεοναζί στις γιορτές Σουλίου». Ακολουθώντας μάλιστα το παράδειγμα των φασιστών που έκαιγαν τα βιβλία, έσκισαν προκλητικά την εφημερίδα που είχαν πάρει και την πέταξαν στο έδαφος.

Θα ήθελα επίσης να καταγγείλω ως απαράδεκτη και τη στάση που τήρησε η ομάδα αστυνομικών δυνάμεων στις εκδηλώσεις, που αρχικά προτίμησε το ρόλο θεατή και στην καλύτερη των περιπτώσεων, φάνηκε υπερβολικά ανεκτική απέναντι στην ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στο αίτημα του Κ. Τόκα να τον προστατεύσουν από τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών, ο επικεφαλής της αστυνομικών δυνάμεων του υπέδειξε …να σταματήσει να μοιράζει την εφημερίδα!

Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στις εκδηλώσεις και αφού διαμαρτυρήθηκα, τον ρώτησα: «Με ποιο σκεπτικό απαγορεύσατε στον ταμία μας να μοιράζει εφημερίδα»; Η απάντηση που μου έδωσε ήταν πως «δεν υπήρξε τέτοια εντολή»! Όταν στη συνέχεια τον ρώτησα αν μπορεί ο ταμίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διανομή της εφημερίδας, χωρίς κίνδυνο από τους χρυσαυγίτες, μου απάντησε: «Για λόγους τάξης, δεν μπορεί να μοιράζει την εφημερίδα»!!! Δηλαδή, με απλά λόγια παραδέχτηκε ότι απαγόρευσε τη διανομής της εφημερίδας της Αδελφότητάς μας, με τη διαφορά ότι αντί για τη λέξη «απαγορεύεται» χρησιμοποίησε τη λέξη «δεν επιτρέπεται»! Όχι Γιάννης, Γιαννάκης, όπως λέει και ο λαός μας.

Τα σημερινά γεγονότα, δικαιώνουν την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας που- με βάση και τις ασχήμιες στις οποίες είχαν επιδοθεί στις περσινές εκδηλώσεις οι χρυσαυγίτες- είχε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις γιορτές του Σουλίου. Άραγε θα βγάλουν κάποια διδάγματα οι διοργανωτές, από τη προκλητική στάση που τηρούν- εσκεμμένα- οι ιθύνοντες της Χρυσής Αυγής;

 

Λάμπρος Τόκας
Πρόεδρος της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!