Στην επιτροπή Θεσπρωτίας του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» ο Βασίλης Παρόλας

Στον ορισμό 4μελής επιτροπής με σκοπό την κάλυψη του κενού που προκύπτει από τις αδυναμίες στην αποκεντρωμένη λειτουργία της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Θεσπρωτίας, προχώρησε η...

Στον ορισμό 4μελής επιτροπής με σκοπό την κάλυψη του κενού που προκύπτει από τις αδυναμίες στην αποκεντρωμένη λειτουργία της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Θεσπρωτίας, προχώρησε η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο». Η επιτροπή αποτελείται από τον Βασίλη Παρόλα τον Σπύρο Κάτση τον Αντρέα Νταή και τον Δημήτρη Τσότση. Αυτό προέκυψε από συνέλευση της παράταξης στην Ηγουμενίτσα, η οποία αξιολόγησε θετικά τα 2 ½ χρόνια παρουσίας της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου και παράλληλα επισήμανε αδυναμίες στην αποκεντρωμένη λειτουργία της σε επίπεδο Θεσπρωτίας.

Η συνέλευση επισήμανε την κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης από την πολιτική των μνημονίων, τον αυταρχικό και συγκεντρωτικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη» και την ανάγκη για ένα νέο καταστατικό χάρτη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία. Παράλληλα συμφώνησε στην καταδίκη της Περιφερειακής Αρχής της Ηπείρου και γιατί στηρίζει αυτή την πολιτική πτώχευσης του λαού και εκποίησης των δημόσιων αγαθών αλλά και για τον αντιδημοκρατικό και αδιαφανή τρόπο, που διοικεί την Περιφέρεια.

Ως τελευταίο κρούσμα περιφρόνησης του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημαίνεται η απουσία οποιασδήποτε συζήτησης επί των προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020), τις οποίες χειρίστηκε αδιαφανώς η Περιφερειακή Αρχή, παρά την υποχρέωση προηγούμενης έγκρισής τους από το Συμβούλιο. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν τα κρίσιμα θέματα της περιοχής και των επαρχιακών κέντρων, που αποψιλώνονται συνεχώς από Υπηρεσίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον Αδριατικό προσανατολισμό της Ηπείρου, στην αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, όπου συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα των 1.800 κτηνοτρόφων του νομού μετά από το ξεπούλημα της «Δωδώνης» και των ιχθυοκαλλιεργειών.

In this article

Join the Conversation