Εικόνες ντροπής στη Γλυκή

Αν και ουσιαστικά έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν, η εικόνα του κύριου τουριστικού προορισμού του Δήμου μας είναι αποκαρδιωτική. Ο λόγος για την Γλυκή, η οποία στις φωτογραφίες...

Αν και ουσιαστικά έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν, η εικόνα του κύριου τουριστικού προορισμού του Δήμου μας είναι αποκαρδιωτική. Ο λόγος για την Γλυκή, η οποία στις φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες, εμφανίζεται εγκαταλειμμένη. Καταστρεμμένες ταμπέλες κολώνες φωτισμού και τοιχιδια, σκουπίδια, ξύλινοι διάδρομοι μέσα στο ποτάμι, βρόμικες τουαλέτες, το περίπτερο πληροφόρησης μέσα στα χορτα και άλλα, συνθέτουν μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν προωθει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. 

Δείτε την επιστολή και τις φωτογραφίες που μας έστειλαν κάτοικοι της περιοχής:

Η Γλυκή έπρεπε να ήταν η βιτρίνα του Δήμου. Είναι όμως? Όπως θα δούμε από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ΣΗΜΕΡΑ κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Το πάρκο εγκαταλειμμένο και γεμάτο σκουπίδια, με το πληροφοριακό κέντρο κλειστό, δείχνει σημεία πλήρης εγκατάλειψης.  Στην είσοδο για τις πηγές οι τουαλέτες ερμητικά κλειστές καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Πότε θα ανοίξουν? Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εδώ και 20 μέρες περιμένουν 100μ. λάστιχο για να συνδέσουν με νερό τις τουαλέτες.
Μέσα στις πηγές η έλλειψη καθαριότητας είναι προφανής .Γέφυρα που αντικαταστάθηκε σαπίζει στο νερό. Οι λάμπες κατεστραμμένες πριν καν ανάψουν. Νεαροί κατασκηνωτές εγκαταλείπουν σάκους σκουπιδιών που χάσκουν στα μάτια των επισκεπτών, εθελοντές και επαγγελματίες ψιλοκαθαρίζουν αλλά είναι εμφανές ότι λείπει η συστηματική φύλαξη και καθαριότητα.
Η σεζόν ξεκίνησε αλλά η βιτρίνα του Δήμου παρουσιάζει εικόνα “ψαροκώστενας” και εγκατάλειψης…

Ηλίας Φωτίου
Σουλάκης Ευάγγελος

In this article

Join the Conversation