Ξαφνική επίσκεψη Καλογιάννη στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Μια χαρά τα βρήκε τα πράγματα…

Ξαφνική επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, πραγματοποίησε την Τετάρτη η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, επιθεωρώντας το εν εξελίξει έργο παρεμβάσεων προϋπολογισμού 160.000 ευρώ,  που...

Ξαφνική επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, πραγματοποίησε την Τετάρτη η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, επιθεωρώντας το εν εξελίξει έργο παρεμβάσεων προϋπολογισμού 160.000 ευρώ,  που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Φυσικά την περίοδο αυτή που δεν παρουσιάζονται οι βροχοπτώσεις του χειμώνα… βρήκε τα πράγματα… καλά. Έτσι ατύχησε να αντικρίσει την ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιάζεται στην φωτογραφία.

Η επίσκεψη στο Καρβουνάρι, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων σε ΧΑΔΑ της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους οποίους επιθεώρησε τους χώρους τους και εξέτασε την πορεία των εργασιών σε όσους βρίσκονται σε ανάπτυξη οι εργολαβίες. Σε δηλώσεις της η Τατιάνα Καλογιάννη ανέφερε τα εξής:

«Οι πολύμηνες προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφέρεια σε συνεργασία με του Δήμους, για την εκπόνηση των μελετών και την ένταξη των έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ, λύνει οριστικά το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα της ύπαρξης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, οι οποίοι ήταν διάσπαρτοι σε όλη την Ήπειρο. Η Περιφέρειά μας, είναι σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και στο ζήτημα αυτό. Τα έργα που ολοκληρώνονται αλλάζουν τη μορφή των περιοχών στις οποίες μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν ΧΑΔΑ, προστατεύουν το περιβάλλον και κυρίως αποτρέπουν περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών από κοινοτικά πρόστιμα. Οφείλω όμως, να επισημάνω ότι θα πρέπει και οι Δήμοι και οι κάτοικοι, αλλά και όλοι οι φορείς να προστατεύουν τους, ήδη, αποκαταστημένους ΧΑΔΑ και να μεριμνούν ώστε να μην υπάρξει δημιουργία νέων εστιών απόρριψης απορριμμάτων. Για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει, ήδη, ενεργοποιήσει τα Κλιμάκια Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, τα οποία σε περιπτώσεις παραβάσεων θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

In this article

Join the Conversation