Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας!

Την παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε κατά πλειοψήφια το σώμα στην έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του για τις απολύσεις στους ΟΤΑ, μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Κάτσινου....

Την παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε κατά πλειοψήφια το σώμα στην έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του για τις απολύσεις στους ΟΤΑ, μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Κάτσινου. Μειοψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμας Θεόδωρος (Λαϊκή Συσπείρωση) και Βασίλης Τσώλης – πρ. αντιδήμαρχος από την παράταξη του κ. Κάτσινου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εξελέγη για να αγωνιστεί και όχι για να παραιτηθεί.

Έτσι οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλλαν στο Δήμαρχο τις παραιτήσεις τους, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος συνέταξε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε στη ΒδΈλλα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, δεν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού αλλά είναι αποφασιμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους, δηλαδή να στείλει την παραίτησή του, όπως από το νόμο προβλέπεται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκενρωμένης Διοίκησης (ο οποίος τελεί επίσης υπό παραίτηση) ενώ όλες τις παραιτήσεις θα κοινοποιήσει στο Υπουργείο Εσωτερικων και στην ΚΕΔΕ

Αργά το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το κείμενο της παραίτησης του κ. Κάτσινου.

Τις τελευταίες ημέρες με διάφορες δηλώσεις του, ο κ. Κάτσινος έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του και τη διαφωνία του με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ και μάλιστα είχε καλέσει όλους τους Δημάρχους της χώρας να παραιτηθούν

Απο την ΒΔΕΛΛΑ


Το κείμενο της παραίτησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας: Ο κ. Κάτσινος απευθύνει την παραίτησή του στο Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης και την κοινοποιεί στον Υπουργό Εσωτερικών και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.. Το πλήρες κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:

Τα τελευταία οριζόντια μέτρα της διαθεσιμότητας – απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, οδηγούν το Δήμο Ηγουμενίτσας σε αδυναμία λειτουργίας και μια πλειάδα εργαζομένων στην εξαθλίωση. Οι σημερινές απολύσεις προστίθενται στις προηγούμενες (10) τον αριθμό  μετακινήσεις με αποτέλεσμα συνολικά το προσωπικό του Δήμου να μειώνεται κατά 42 άτομα.

Η ανάγκη για εξορθολογισμό  και αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με βρίσκει σύμφωνο αλλά η απάντηση δε βρίσκεται στις απολύσεις που δεν προσφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά στην αξιολόγηση των δομών του Δήμου και στην εσωτερική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού. Η απαξίωση και ο διωγμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας οδήγησε στον γκρεμό, ξεπεράστηκαν οι κόκκινες γραμμές  που και η ΚΕΔΕ έθεσε και κάτω από αυτές τις συνθήκες αδυνατώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.

Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συνοδεύοντάς την και από τις παραιτήσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Κάτσινος

In this article

Join the Conversation