Αυριο Παρασκευή το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παραμυθιάς «Φωτικαίων Γαία».

Αφιερωμένο στα 100 χρονιά από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς, είναι το φετινό 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Φωτικαίων Γαία», που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς. 250 χορευτές και...

Αφιερωμένο στα 100 χρονιά από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς, είναι το φετινό 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Φωτικαίων Γαία», που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς.

250 χορευτές και μουσικοί από Σερβία, Βουλγαρία και Ελλάδα, θα πλημμυρίσουν με Βαλκανικούς ήχους το ΚΕΓΕ Παραμυθιάς την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21:00.

Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και Παραδοσιακών Προϊόντων, ενώ στο τέλος, η εκδήλωση θα μετατραπεί σε ένα Ηπειρώτικο πανηγύρι με τον χορό να είναι ελεύθερος για όλους.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από νωρίς με την καθιερωμένη παρέλαση στην Παραμυθιά, των χορευτικών συγκροτημάτων που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ, ενώ η συνεχεία θα δοθεί στο ΚΕΓΕ με το κυρίως πρόγραμμα

Η εκδήλωση θεσμός, του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, διανύει την τέταρτη χρονιά και το ΔΣ του ομίλου, καλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια βραδιά με βαλκανικό χρώμα, με χάλκινα και ντέφια και φυσικά την πεμπτουσία της Ηπειρώτικης μουσικής.


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!