Ξανά στο προσκήνιο το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς

Όλοι θυμόμαστε το σήριαλ της δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά. Υποσχέσεις επί υποσχέσεων προ τριετίας με τον σταθμό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοηθείας να παραμένει στις καλένδες. 3...

Όλοι θυμόμαστε το σήριαλ της δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά. Υποσχέσεις επί υποσχέσεων προ τριετίας με τον σταθμό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοηθείας να παραμένει στις καλένδες.

3 χρόνια μετά και το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς ξαναέρχεται στο προσκήνιο, αφού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέοι Αγώνες Ηπείρου,  ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας (Ήπειρος, Κέρκυρα, Λευκάδα) του ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης,  αναφέρει μεταξύ άλλων πως είναι στα σχέδια η δημιουργία σταθμού στον ΣΕΑ (σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκίνητων) Παραμυθιάς στο Ελευθεροχώρι, για να καλύπτει και τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας αλλά και την Παραμυθιά.

Με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, (το οποίο λόγω έλλειψης οδηγών δεν μπορεί να καλύψει με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο), η δημιουργία ΕΚΑΒ στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ελπίζουμε αυτήν την φορά, οι πιέσεις προς το ΕΚΑΒ να είναι πιο έντονες και επιτέλους να έχουμε το αυτονόητο… ένα ασθενοφόρο οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου.

Υπενθυμίζουμε πως μόνο πέρυσι σε δύο σοβαρά περιστατικά στην Παραμυθιά (στην πλατεία Βούλγαρη και στην ΔΟΥ), τα ασθενοφόρα έφτασαν μετά από αρκετή ώρα, λόγω έλλειψης οχήματος ή οδηγού.  Και οι δύο άτυχοι συμπολίτες μας, έχασαν την ζωή τους.

Επίσης θα πρέπει να μας γίνει μάθημα, το πάθημα προ τριετίας, όταν το κατεστημένο των Ιωαννίνων μπήκε σφήνα στην τότε απόφαση για δημιουργία ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά και απαίτησε ο σταθμός να γίνει στο νομό Ιωαννίνων.

In this article

Join the Conversation