Νεκρός ο Κόλα απο πυρά αστυνομικών. Συνεχής ενημέρωση…

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε στις 4:30 τα ξημερώματα ο αλβανός δραπέτης Μάριαν Κόλα στην γέφυρα της Βροσύνας απο την μεριά της Θεσπρωτίας. Ο Ιλίρ Κούπα αναζητείται. Στο...

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε στις 4:30 τα ξημερώματα ο αλβανός δραπέτης Μάριαν Κόλα στην γέφυρα της Βροσύνας απο την μεριά της Θεσπρωτίας. Ο Ιλίρ Κούπα αναζητείται. Στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε αστυνομικός της μονάδας των ΕΚΑΜ της Αθήνας, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο πόδι από  σφαίρα των Αλβανών κακοποιών και αυτή την ώρα εισάγεται στο χειρουργείο. Σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο Μάριαν Κόλα, έπεσε νεκρός, πολύ κοντά στην περιοχή, όπου αρχικά είχαν εντοπιστεί οι Αλβανοί δραπέτες με τις θερμικές κάμερες τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου, κοντά στον Ζαλλογοπόταμο. Στα βουνά του Σουλίου και τις Παραμυθιάς μέχρι στα σύνορα με τον νομό Ιωαννίνων, παρέμειναν τελικά κρυμμένοι επί δυο ολόκληρες εβδομάδες οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες και προσπάθησαν, όπως όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν, να κινηθούν προς την περιοχή της Βροσύνας, μέσω του μονοπατιού της Πλακωτής, το οποίο αποτελεί και γνωστό πέρασμα των παράνομα εισερχομένων μεταναστών.

Οι δύο δραπέτες έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών. Η μάχη που έγινε στην Βροσύνα, θύμιζε πόλεμο, αφού έπεσαν περισοτεροι από 200 πυροβολισμούς. O Marian Kola αποδείχτηκε προφητικός αφού στην τελευταία σύλληψη, είχε πει στους αστυνομικούς: Την επόμενη ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε.

Τελικά οι εκτιμήσεις των αστυνομικών οι όποιοι τόνιζαν πως οι δραπέτες δεν είχαν φύγει από την περιοχή, ήταν σωστές. Αυτή την στιγμή το βάρος πέφτει στην γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλιρ Κούπα. Να σημειωθεί ότι οι 2 δραπέτες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα στρατιωτικού τύπου.

Αυτήν την στιγμή, η κίνηση των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας, έχει διακοπεί, με τους αστυνομικοούς να μην αφήνουν κανένα όχημα να περάσει μετά την Μενίνα.

Δειτε επίσης:
ΒΙΝΤΕΟ + Τα νεότερα από την συμπλοκή που έπεσε νεκρός ο Κόλα. Στοιχεία πως είχαν συνεργούς.
Ο ιατροδικαστής και η ΕΛΑΣ. Αξιωματικός: αντέξαμε τους χλευασμούς. Φωτογραφίες απο το σημείο της συμπλοκής. 

 

In this article

Join the Conversation