Έρευνες στο Πολύδροσο για το κρησφύγετο των δραπετών. Στο μικροσκόπιο για βοηθούς. Εγκλωβισμένος ο Κούπα.

Μεικτό κλιμάκιο του εγκληματολογικού της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, ερευνούν εδώ και λίγη ώρα, οικία στο Πολύδροσο Παραμυθιάς, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες πως ήταν το κρησφύγετο των...

Μεικτό κλιμάκιο του εγκληματολογικού της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, ερευνούν εδώ και λίγη ώρα, οικία στο Πολύδροσο Παραμυθιάς, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες πως ήταν το κρησφύγετο των αλβανών κακοποιών.

Στην συγκεκριμένη οικία υπάρχουν ενδείξεις διάρρηξης αλλά και ίχνη πως πρόσφατα φιλοξενούσε ανθρώπους, καθώς υπάρχουν στοιχεία όπως φαγητό στο ψυγείο. Ταυτόχρονες έρευνες γίνονται και σε σταβλική εγκατάσταση στο κάτω Ζάλογγο Ιωαννίνων, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Πολύδροσο. Και στις 2 περιπτώσεις συλλέγουν γενετικό υλικό, αποτυπώματα και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Παράλληλα η ΕΛ.ΛΑΣ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την έρευνα για να αποκαλυφθούν τυχών βοηθοί των δραπετών. Μάλιστα, στο στόχαστρο έχουν μπει συγκεκριμένα άτομα, τα οποία έχουν βρεθεί στην αστυνομία περισσότερες από 2 φορές στα πλαίσια των ερευνών, xωρίς προς το παρόν να έχει προκύψει εμπλοκή τους.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο στο κινητό του Κόλα και στις 2 κάρτες sim (απο Αλβανικό πάροχο κινητής) που είχε μαζί του, ούτε των αποτυπωμάτων στα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι 2 δραπέτες.

Ο Κούπα παραμένει άφαντος για 3η ημέρα, αν και οι εκτιμήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγω για εγκλωβισμό του κακοποιού σε χαράδρα. Το συγκεκριμένο σημείο έχει αποκλειστεί περιμετρικά από άνδρες της αστυνομίας σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία για τον εντοπισμό του. Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αλβανός κακοποιός, χρησιμοποίησε το κινητό του για επικοινωνία με άτομο του οικογενειακου του περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» όπου νοσηλεύεται ο 26χρονος των ΕΚΑΜ από τη Λάρισα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στη Βροσύνα. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο υπουργός, συνομίλησαν αρχικά με τη διοίκηση του νοσοκομείου και ακολούθως μετέβησαν στον θάλαμο όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, στον οποίον έδωσαν συγχαρητήρια, για την υπηρεσιακή ετοιμότητα που επέδειξε. Μάλιστα ο υπουργός κι ενώ όλοι βγήκαν από το θάλαμο παρέμεινε για λίγα λεπτά μόνος του με τον αστυνομικό. Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και τους συνεχάρη για την ετοιμότητα που επέδειξαν.

 

In this article

Join the Conversation