Σκληρή απάντηση της ΑΡΩΓΗΣ στους παραιτηθέντες Α. Μπολότση και Δ. Χρήστου

Με έντονο τρόπο απαντά στους παραιτηθέντες δημοτικούς σύμβουλους από το ΔΣ της ΑΡΩΓΗΣ, Αντρέα Μπολότση και Δημήτρη Χρήστου, το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου. Στην απάντηση μεταξύ άλλων...

Επικαλούνται έλλειψη συνεργασίας,  αλαζονική και συγκεντρωτική άσκηση εξουσίας, όταν ως μέλη του ΔΣ τακτικά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα καλούνται να συμμετέχουν, προτείνουν και αποφασίζουν για κάθε ζήτημα που έγκειται των αρμοδιοτήτων του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και να λάβουν ενημέρωση ακόμη και για θέματα που δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του ΔΣ. Αποκρύπτουν όμως τη δική τους αδιαφορία, και έλλειψη ανάληψης πρωτοβουλιών, αφού καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας τους δεν προέβησαν σε ουσιαστικές προτάσεις, περιορίστηκαν μόνο σε αντιπολιτευτικές βολές και αβάσιμες κρίσεις, «ωσεί απόντες» αν και παρόντες στις συνεδριάσεις.

Διαμαρτύρονται για την αντικατάσταση της πρακτικογράφου, δίνοντας διάσταση σε ένα θέμα άνευ ουσίας, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως αντικαταστάσεις-μετακινήσεις υπαλλήλων όχι μόνο προβλέπονται αλλά και επιβάλλονται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.

Διαφωνούν με την διαχείριση των οικονομικών του νομικού προσώπου, τη στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν, ή τουλάχιστον όφειλαν να γνωρίζουν, πως χάριν στην ορθή διοίκηση και ορθολογική οικονομική διαχείριση, όχι μόνο δεν σπαταλήθηκαν χρήματα, αλλά αντιθέτως εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο της δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, το ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ υπέβαλε το 2012, προτάσεις και πέτυχε χρηματοδότηση 299.112,50€ εξασφαλίζοντας τη συνέχιση δωρεάν συμμετοχής των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και πρόσφερε δωρεάν δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε 125 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Φέτος δε, οι προσπάθειες συνεχίστηκαν, εντάθηκαν και το ΝΠΔΔ πέτυχε, πέραν των περσινών, και την ένταξη ακόμη δύο δομών ΚΔΑΠ (Αχέροντα και Ξηρολόφου) αυξάνοντας τις προσφερόμενες θέσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε 230, διατηρώντας την πρωτιά σε επίπεδο νομού Θεσπρωτίας, και την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αγωνίζονταν γι΄αυτά οι ίδιοι επιδίδονταν σε πράξεις εντυπωσιασμού δίνοντας το κείμενο της παραίτησης πρώτα στα μέσα ενημέρωσης και μετά στο Νομικό Πρόσωπο. Γιατί αφού αισθάνονταν έτσι δεν παραιτήθηκαν από την πρώτη χρονιά, μόνο τώρα την προεκλογική περίοδο και αφού καταργήθηκε η αποζημίωση των μελών του ΔΣ.

Καταδικάζουμε τα όσα ισχυρίζονται, αφού μόνο ως εικασίες και προσωπικές κρίσεις μπορούν να θεωρηθούν, εκθέτοντας τους ίδιους για την εκ μέρους τους έλλειψη ενδιαφέροντος και δέουσας σημασίας και την ανεπάρκεια των προτάσεων και ουσιαστικών τους παρεμβάσεων κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εις βάρος του ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ και του τόπου μας.

Παραμυθιά, 26 Ιουλίου 2013
Η Δήμαρχος Σουλίου
& Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ ΑΡΩΓΗ

Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα

In this article

Join the Conversation