Έφυγε από την ζωή λίγο πριν τιμηθεί στην 4η Αλωνιάδα, ο γνωστός σκηνοθέτης Φώτης Πολυχρονόπουλος

Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Φώτης Πολυχρονόπουλος. O Φώτης Πολυχρονόπουλος, είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την Παραμυθιά, αφού αφενός ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η...

Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Φώτης Πολυχρονόπουλος.

O Φώτης Πολυχρονόπουλος, είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την Παραμυθιά, αφού αφενός ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Μετανάστις» της ΘΕΑΤΟ και του ντοκιμαντέρ «Θέρισμα στο Σεβαστό Παραμυθιάς» της ένωσης αποδήμων Σεβαστού για την 3η Αλλωνιάδα, αφετέρου διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις με την περιοχή την οποία και επισκεπτόταν συχνά. Μάλιστα στην 4η Αλωνιάδα, που ξεκινά σήμερα, και στην οποία θα παραβρισκόταν, η οργανωτική επιτροπή του επιφύλασσε μια έκπληξη, αφού θα του πρόσφερε τιμητική πλακέτα.

Ο Φώτης Πολυχρονόπουλος έγινε γνωστός στο κοινό μέσα από την ταινία «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη, και συγκεκριμένα από το ρόλο του «Καραμαζόφ». Μεταξύ άλλων είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Η σκιάχτρα» (1985), «Το σπίτι στην εξοχή» (1994), «Μπίζνες στα Βαλκάνια» (1996), «Γωνία του Παραδείσου» (1998),«Αύριο θα ‘ναι αργά (2001), κ.α. Ο Πολυχρονόπουλος υπήρξε σεναριογράφος, αλλά και σκηνοθέτης.

Μεταξύ άλλων είχε σκηνοθετήσει την γνωστή σειρά του MEGA «Εμείς και Eμείς», η οποία προβάλλεται αυτή την περίοδο σε επανάληψη. Τα τελευταία χρόνια ήταν Υπεύθυνος του Τομέα Οπτικοακουστικών Σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στις 11:00 το πρωί από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

In this article

Join the Conversation