Οι Εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας καταγγέλουν τις αποσπάσεις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας καταγγέλει τη μεθόδευση που ακολούθησε το Υπουργείο Παιδείας στη διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Αγνοώντας τα 5200 λειτουργικά κενά που οι...

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας καταγγέλει τη μεθόδευση που ακολούθησε το Υπουργείο Παιδείας στη διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Αγνοώντας τα 5200 λειτουργικά κενά που οι ίδιες οι υπηρεσίες του συγκέντρωσαν πραγματοποίησε ελάχιστες αποσπάσεις φέρνοντας σε δεινή θέση χιλιάδες συναδέλφους λίγες ώρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά τους μηδενικούς διορισμούς, τις ελάχιστες αποσπάσεις, τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών (χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων) φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη γνώριμη γι’ αυτή λύση των συγχωνεύσεων και των συμπτύξεων σχολείων και τμημάτων.

Στην περφέρειά μας δεν πραγματοποιήθηκε καμία απόσπαση και κανένας διορισμός αναπληρωτή εκπαιδευτικού, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς μια και μόνο στους δασκάλους οι κενές θέσεις ξεπερνούν τις 15.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ τώρα να απαντήσει αγωνιστικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό είναι το «Νέο Σχολείο» της ημιμάθειας, της απλήρωτης δουλειάς, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των χορηγών και της παιδικής εργασίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΤΩΡΑ να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις στο σύνολο των λειτουργικών κενών.
ΤΩΡΑ να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες.
ΚΑΜΙΑ απόλυση, ΚΑΜΙΑ διαθεσιμότητα.
ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις και συμπτύξεις σχολείων και τμημάτων

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χριστοφίδης Δημήτριος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τσόδουλος Κυριάκος

In this article

Join the Conversation