Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, στο Κερατσίνι, με δράστη μέλος της Χρυσής Αυγής αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών...

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, στο Κερατσίνι, με δράστη μέλος της Χρυσής Αυγής αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής, στη χώρα μας. Το θύμα, που ασχολούνταν με τη μουσική, ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από φασιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Λίγες ημέρες πιο πριν, είχαμε τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Υπενθυμίζεται ότι συνεργείο του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στο Πέραμα, δέχθηκε το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου επίθεση από ομάδα περίπου 50 Χρυσαυγιτών, με λοστούς και καδρόνια. Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει και καταδικάζει τις τελευταίες δολοφονικές και εγκληματικές επιθέσεις αλλά και τους επαναλαμβανόμενους τραμπουκισμούς οι οποίοι επιβεβαιώνουν το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και τη βαθιά της έχθρα για τη δημοκρατία.

Αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κόμματος και ατόμων με πολιτική – αντιφασιστική δράση, που παλεύουν για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι: Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Επίσης η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική – οικονομική κρίση της χώρας είναι το θερμοκήπιο για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους.

Καλούμε όλατα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους και να  δώσουν μαζί τον αγώνα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής, η οποία αποτελεί όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ο φασισμος θα τσακιστει!

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας

In this article

Join the Conversation