Μαγική εικονα ο ΧΥΤΑ κατα την επίσκεψη των Ευρωβουλευτών

Καλλωπισμός για τα μάτια του κόσμου; Μία εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει να αντικρίζουν οι ντόπιοι, είδαν τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,...

Καλλωπισμός για τα μάτια του κόσμου;

Μία εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει να αντικρίζουν οι ντόπιοι, είδαν τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που βρέθηκαν την Παρασκευή στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Τα μέλη ενημερώθηκαν αναλυτικά από τη Δήμαρχο της περιοχής Σταυρούλα Μπραίμη και από κατοίκους για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του έργου, ενώ ειδυλλιακή επιχείρησε να παρουσιάσει την κατάσταση ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος, ο οποίος ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τους κατοίκους.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι τόνισαν με νόημα ότι οι εικόνες που κατέγραψαν οι κοινοτικοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, γεγονός που καυτηρίασε και η δήμαρχος της περιοχής. Μάλιστα όπως τόνισε η κ. Μπραίμη, πριν από ένα δεκαήμερο, όλα ήταν διαφορετικά.

«Σήμερα βλέπετε μια νύφη έτοιμη για γάμο» είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής απευθυνόμενος στους κοινοτικούς, θέλοντας έτσι να τονίσει ότι πριν την επίσκεψη είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Η κατάσταση αυτή προβλημάτισε και τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα οποία σημείωσαν ότι καταγράφουν δύο εντελώς διαφορετικές κι αντικρουόμενες απόψεις. Κάποιος λέει ψέματα και κάποιος αλήθεια, είπαν χαρακτηριστικά και απομένει αυτό να διευκρινιστεί από όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής που μετείχε στην Επιτροπή Αναφορών, ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψης είναι να καταγραφεί η κατάσταση ώστε στη συνέχεια το πόρισμα να διαβιβαστεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και στην Κομισιόν προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που διαπιστωθεί πλημμελής ή προβληματική λειτουργία των ΧΥΤΑ η Κομισιόν μπορεί να απαιτήσει πίσω τα κονδύλια που έχουν διατεθεί για την κατασκευή των έργων.

Epiruspost.gr

Δείτε αύριο βίντεο απο την επίσκεψη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και τι λέει η επιτροπή αγώνα

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!