Καχριμάνης: Εκτός συστήματος βοσκότοποι της Θεσπρωτίας

Εκτενή συζήτηση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους βοσκότοπους και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων,  είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  με την Αντιπρόεδρο...

Εκτενή συζήτηση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους βοσκότοπους και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων,  είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  με την Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δήμητρα Χαλικιά. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης,  σημείωσε και τα εξής:

«Στην Π.Ε. Ιωαννίνων  δεν υπάρχουν προβλήματα. Ελάχιστα  διαπιστώνονται στην Π.Ε. Άρτας, ενώ πάρα πολλά σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. Εκεί δυστυχώς πάρα πολλές βοσκοτοπικές ενότητες βγήκαν έξω από το σύστημα. Αυτή τη στιγμή, κοιτάζουν να λύσουν το πρόβλημα με εφεδρικούς επιλέξιμους βοσκοτόπους, μέχρι οριστικής διευθέτησης του ζητήματος. Εκεί χρειάζεται η βοήθεια από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας. Κάνω έκκληση επιτέλους να ασχοληθούν όλοι σοβαρά με το θέμα, γιατί δεν χρωστάει κανένας κτηνοτρόφος τίποτα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει υποδείξει τη διαδικασία. Στη συνέχεια θα χρειαστεί και μια συνεργασία με όλους τους δήμους της Ηπείρου, προκειμένου να  χρησιμοποιηθούν εφεδρικές επιλέξιμες βοσκοτοπικές ενότητες. Και στην Πρέβεζα υπάρχει περίσσευμα εκτάσεων για να λυθεί το θέμα, και στην Άρτα για κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά και στη Θεσπρωτία ακόμα περισσότερο. Πρέπει άμεσα να γίνουν οι διορθωτικές ενέργειες για να πάρει ο κόσμος τα χρήματά του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι    τα λάθη που έγιναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το 2012, δεν διορθώνονται σε μία ημέρα»

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!