Κληρικός χειροτονήθηκε o Ηλίας Μάκος

Κληρικός χειροτονήθηκε ο συνδημότης μας από το Πολύδροσο Παραμυθιάς, δημοσιογράφος Ηλίας Μάκος. Ο Ηλίας Μάκος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα και πλέον ανήκει στον κλήρο της Ιεράς...

Κληρικός χειροτονήθηκε ο συνδημότης μας από το Πολύδροσο Παραμυθιάς, δημοσιογράφος Ηλίας Μάκος.

Ο Ηλίας Μάκος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα και πλέον ανήκει στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Στη σύντομη ομιλία του, κατά τη χειροτονία, στο ναό του Αγίου Κων/νου στην Κάτω Κόνιτσα, ο Σεβασμιώτατος Ανδρέας επεσήμανε τις υποχρεώσεις του ιερωμένου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, απευθυνόμενος προς τον νέο Κληρικό, σημείωσε εμφατικα την σπουδαιότητα του ιερατικού Λειτουργήματος, και του υπενθύμισε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «οτι ουκ εστιν ημιν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις»

Να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Μάκος, που είναι πτυχιούχος της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, πριν τη χειροτονία του, είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκά και τοπικά ΜΜΕ, ενώ είχε συνεργαστεί ως φωτορεπόρτερ με φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήταν διαχειριστής του blog Κάτοψη.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον αγαπητό πάτερ Ηλία καλό λειτούργημα!

In this article

Join the Conversation