H ΘΕΑΤΟ για την 7η Θεατρική Συνάντηση +BINTEO

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η «7η Θεατρική Συνάντηση  Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων», που οργάνωσε και αυτό τον Νοέμβρη  η ΘΕΑΤΟ στην Παραμυθιά. Την  Παρασκευή (29.11) παρουσιάστηκε από τη Θεατρική...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η «7η Θεατρική Συνάντηση  Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων», που οργάνωσε και αυτό τον Νοέμβρη  η ΘΕΑΤΟ στην Παραμυθιά. Την  Παρασκευή (29.11) παρουσιάστηκε από τη Θεατρική ομάδα Φιλιατών το έργο «Mute lords», ενώ το Σάββατο  άλλες οκτώ θεατρικές ομάδες από  τα Γιάννενα, τη Λευκάδα , την Πρέβεζα, τη Ζίτσα, την Ηγουμενίτσα αλλά και από το Διδυμότειχο, παρουσίασαν εξαιρετικά ποιοτικά  θεατρικά δεκάλεπτα που ενώθηκαν σε μια ενιαία παράσταση από γέφυρες της ομάδας μας.

Ο συνεκτικός κρίκος που ένωσε τη φετινή χρονιά τα θεατρικά δεκάλεπτα αυτών των ομάδων, ήρθε από το μεταπολεμικό κόμικς Ο «Μικρός Ήρως». Ένα εβδομαδιαίο εικονογραφημένο ανάγνωσμα που κυκλοφορούσε από το 1953 έως το 1968 όταν και διακόπηκε για λόγους που είχαν άμεση σχέση με την επιβολή λογοκρισίας που εφάρμοσε το τότε δικτατορικό καθεστώς της  Χούντας. Πρόκειται για τις περιπέτειες τριών ηρωικών Ελληνόπουλων (του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας και του “Σπίθα”) κατά τη διάρκεια της κατοχής και του αγώνα τους απέναντι σε Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές.

Επιλέγοντας αυτή τη θεματολογία η θεατρική μας ομάδα πήρε το ρίσκο να ακροβατήσει μεταξύ του χθες και του σήμερα, μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, μεταξύ του πολιτικού  και του καλλιτεχνικού,   μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας,  προσπαθώντας να βγάλει στην επιφάνεια τις μεγάλες αγωνίες που δημιουργεί η όλο και βαθύτερη οικονομική κρίση στη χώρα μας.  Το αρμονικό δέσιμο με τα άλλα θεατρικά δεκάλεπτα, τα βοερά χειροκροτήματα που ακούστηκαν αλλά κι η γλυκιά αίσθηση που αφήνει μια ποιοτική θεατρική παράσταση με την οποία έφευγε ο κόσμος από το θέατρο, δικαίωσαν στο ακέραιο τις προσδοκίες της ομάδας μας αλλά και τους κόπους της.

Αυτό που τελικά καθόρισε τη επιτυχία και την πληρότητα του εγχειρήματος, ήταν η πλημμυρίδα συμμετοχής νέων ανθρώπων, που έδωσαν τη δική τους πνοή και τη δική τους άποψη. Από την ηθοποιία μέχρι τη συγγραφή κειμένων, από τις οργανωτικές μέχρι τις καλλιτεχνικές δουλειές, από την επεξεργασία του ήχου μέχρι το μακιγιάζ ( οι τρείς βασικοί ήρωες φαινόταν σα να είχαν ξεκολληθεί από την εικονογράφηση), ήταν τα νέα μέλη που έδωσαν το τελικό εξαιρετικά ποιοτικό αποτέλεσμα.

Η ΘΕΑΤΟ ευχαριστεί θερμά για τη πολύπλευρη στήριξη τόσο τη Δήμαρχο Σουλίου όσο και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, που αναγνώρισε σύσσωμο  την σπουδαιότητα  του ρόλου της ομάδας μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου,  αλλά και τη σημασία των Θεατρικών Συναντήσεων  στη συνολική προβολή του ίδιου του Δήμου μας.

Τέλος να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά όλον αυτόν τον κόσμο που τιμά με την παρουσία του τις δράσεις μας και να εκφράσει δημόσια την βαθιά ευγνωμοσύνη της. Έχουμε την βάσιμη υποψία ότι όλο και  περισσότερο οι δράσεις μας θα έχουν «αντιστασιακό χαρακτήρα» και δεν  κρύβουμε ότι ψάχνουμε… «συνένοχους»

3/12/2013
Θ.Ε.Α.Τ.Ο

Το βίντεο που ακολουθεί ειναι απο τον Νίκο Μπρέστα:


In this article

Join the Conversation