Έρανος ενόψει Χριστουγέννων απο την Μητρόπολη Παραμυθιάς

Τις άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους όλοι τις περιμένουμε με χαρά, σαν ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας που μας αποσπούν από τα προβλήματα της...

Τις άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους όλοι τις περιμένουμε με χαρά, σαν ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας που μας αποσπούν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μας βοηθούν σε ψυχική ανάταση και βίωση του μυστηρίου της γέννησης του Χριστού.

Και τις όμορφες αυτές ημέρες προσπαθούμε να τις κάνουμε όσο είναι δυνατό πιο λαμπρές και πιο χαρούμενες με στολισμό του σπιτιού, με καινούργια ρούχα και παπούτσια με ωραία και νόστιμα φαγητά και γλυκά, με δένδρα, παιχνίδια για τα παιδιά και άλλα πολλά. Και όλα αυτά μας δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο χαράς και ευτυχίας.

Υπάρχουν όμως και πολλοί αδελφοί μας, που δεν έχουν ό,τι έχουμε εμείς, και άλλοι που στερούνται και τα πιο στοιχειώδη και πεινούν και υποφέρουν. Αυτοί περιμένουν λίγη χαρά από την δική μας αγάπη.

Για τον λόγο αυτό η αγία Εκκλησία έχει καθιερώσει κάθε χρόνο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα τον έρανο της αγάπης για την ανακούφιση των φτωχών και αδύνατων αδελφών μας. Αυτός ο έρανoς μας δίνει την ευκαιρία να εκδηλώσουμε τα έργα της αγάπης μας προς τους αδύνατους αδελφούς μας. Ας ανοίξουμε λοιπόν την καρδιά μας και ας προσφέρουμε ό,τι θέλει και μπορεί ο καθένας, με την βεβαιότητα ότι τα βάζει στο χέρι του γεννωμένου Χριστού σαν δώρο της ψυχής του προς τον Σωτήρα του κόσμου.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

In this article

Join the Conversation