Ανοίγει τις πύλες του, το Χριστουγεννιάτικο χωρίο στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς +ΒΙΝΤΕΟ

Το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των ξωτικών, το εργαστήρι χειροτεχνίας, το ταχυδρομείο των ευχών, το κουκλόσπιτο, το σπιτάκι των γεύσεων και τα παζάρια των παιδιών και...

Το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των ξωτικών, το εργαστήρι χειροτεχνίας, το ταχυδρομείο των ευχών, το κουκλόσπιτο, το σπιτάκι των γεύσεων και τα παζάρια των παιδιών και των μεγάλων, ανοίγουν τις πύλες τους την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Ξηρόλοφο Παραμυθιάς.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ξηρολοφιτών «Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ», σας περιμένει μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο χωρίο με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας Αη Βασίλη και τους μικρούς βοηθούς του ώστε να υποδεχτούμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και να νιώσουμε όλοι μας παιδιά μαζί με:


Το σπίτι του Αη Βασίλη
Ο αγαπημένος Άγιος μικρών και μεγάλων θα σας περιμένει για να του ψιθυρίσετε στο αυτί την ευχή σας , να σας δώσει ζαχαρωτά και λιχουδιές, να φωτογραφηθείτε μαζί του, αλλά και να σας δείξει από κοντά το έλκηθρο του.

Το σπίτι των ξωτικών
Τα ξωτικά βάζουν όλη τους την τέχνη στην ζωγραφική προσώπου και σας σχεδιάζουν όμορφες χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Το εργαστήρι χειροτεχνίας
Εδώ τα παιδιά αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη, και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές . Μην ξεχάσετε να αφήσετε μια από αυτές στο καλάθι του Αη Βασίλη , για να μπείτε στην κλήρωση των δώρων, που θα γίνει το τρίτο βράδυ.

Το ταχυδρομείο των ευχών
Ήσασταν καλά παιδιά φέτος; Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε το δικό σας γράμμα , με τις επιθυμίες και τις ευχές σας για την νέα χρονιά. Προσοχή!! Όλα τα γράμματα να γράφουν από έξω: Προς Βόρειο Πόλο . Μόνο έτσι θα το διαβάσει ο Αη Βασίλης και θα σας δώσει ραντεβού για το βράδυ της παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Το κουκλόσπιτο
Πλάστε στο μυαλό σας μια ιστορία και δείτε την να ζωντανεύει μέσα από τις φιγούρες , στην δικιά σας παράσταση στο κουκλοθέατρο μας.

Το σπιτάκι των γεύσεων
Εδώ θα υπάρχει ζεστή σοκολάτα , που θα προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά , αλλά θα βρείτε επίσης βάφλες, οινόμελο, αναψυκτικά, τσίπουρο καθώς και λουκάνικα και σουβλάκια σε χαμηλές τιμές.

Το παζάρι των παιδιών
Στο παζάρι των μαθητών του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας , θα πωλούνται διάφορες κατασκευές και μεταχειρισμένα παιχνίδια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση . Τα έσοδα θα πάνε υπέρ του σχολείου.

Το παζάρι του συλλόγου
Ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις μας, αποτελεί το παζάρι των γυναικών του συλλόγου μας , που εδώ και δύο μήνες κατασκευάζουν χειροποίητα διακοσμητικά, γύψινα στολίδια, κεριά, χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, εικόνες, ημερολόγια, γλυκά του κουταλιού, ποτά και πολλά άλλα.

Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων θα γίνει η κλήρωση των καλλιτεχνημάτων των παιδιών για τα δώρα , χωρίς ο Αη Βασίλης να αφήσει κανέναν παραπονεμένο ! Θα τραγουδήσουμε παρέα τα κάλαντα και θα ελευθερώσουμε στον ουρανό τα αιωρούμενα φαναράκια, ευχόμενοι σε όλο τον κόσμο ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12 17:00 μ.μ, ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12 17:00 μ.μ και ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12 11:00 π.μ

Δείτε στο βιντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικές εικόνες από την περσινό χριστουγεννιάτικο χωριό:


In this article

Join the Conversation