Κινητικότητα επιτέλους, για την μετονομασία του Δήμου

Κινητικότητα (επιτέλους) φαίνεται πως υπάρχει στο θέμα της προσθήκης του ονόματος Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου ώστε να λέγεται Δήμος Παραμυθιάς Σουλίου. Αν και το τοπικό συμβούλιο έχει...

Οπότε η οποιαδήποτε αλλαγή στην ονομασία η οποία επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος του δήμου και εφαρμόστηκε με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, δεν είναι δεσμευτική και το μπαλάκι πέφτει στα χεριά των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για να διορθώσουν την αδικία, προσθέτοντας και την Παραμυθιά στο όνομα του Δήμου, δηλαδή να ονομαστεί Δήμος Παραμυθιάς Σουλίου ή σκέτο Δήμος Παραμυθιάς.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις με διπλή ονομασία όπως οι Δήμοι: Ελευθερίου-Κορδελιού, Ακάνθου–Σταγύρων, Αντίσσης–Ερεσού, Άσσου–Λεχαίου και Ελειού-Πρόνων.

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το όνομα δεν είναι μείζων θέμα. Η πολιτισμική πορεία όμως μιας περιοχής έχει απόλυτη σχέση με την ονομασία της και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμία άποψη όσο ριζοσπαστική και αν είναι. Εκτός αυτού, η συσχέτιση της ονομασίας με μια περιοχή ή προϊόν ή υπηρεσία είναι δεδομένη και διδάσκεται χρόνια τώρα. 3 σχεδόν χρόνια από την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου σε Δήμο Σουλίου, η λέξη Παραμυθιά έχει εξαφανιστεί από παντού. Από έντυπους και ηλεκτρονικούς οδηγούς, από παρουσίαση προϊόντων, από τηλεοπτικές αναφορές, από σηματοδότηση σε πλοηγούς κ.α

Υπενθυμίζουμε πως σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, 1600 περίπου συμπατριώτες μας από όλο τον δήμο, ζήτησαν την αλλαγή της ονομασίας. Αυτούς θα πρέπει να τους λάβουν σοβαρά υπόψη και αν δεν συμφωνούν μαζί τους θα πρέπει να αιτιολογήσουν την άποψη. Το να αρνηθεί κάποιος χωρίς να αιτιολογήσει, απλά δεν υπάρχει. Γιατί από ότι μαθαίνουμε, ορισμένοι σε ιδιωτικές συζητήσεις όχι απλά δηλώνουν αρνητικοί χωρίς να αιτιολογούν, αλλά χλευάζουν το όνομα «Παραμυθιά».

Τέτοια κόμπλεξ θα μπορούσαμε να καταλάβουμε από δημότες, όχι όμως από Δημοτικούς Συμβούλους και είμαστε σίγουροι πως δεν θα υπάρξουν. Όπως και να έχει, το θέμα θα το παρακολουθούμε από πολύ κοντά και θα έχετε συνεχή ενημέρωση. Φυσικά όταν με το καλό έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ενημερωθείτε για τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων και ελπίζουμε πως δεν θα ακούσουμε αηδίες του στιλ «Χόϊκα ναι, Παραμυθιά όχι» όπως πρόσφατα ανέφερε κάποιος δημοτικός σύμβουλος σε ιδιωτική συζήτηση.

Δείτε την απόφαση του τοπικού συμβουλίου και το αίτημα για να βρεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο:


In this article

Join the Conversation