Έφυγε από τη ζωή o Χαράλαμπος Μπάτσης

Συντετριμμένοι είναι οι συμπατριώτες, οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συγχωριανοί του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπάτση στις πέντε Εκκλησιές Παραμυθιάς αλλά και σε ολόκληρη τη Ήπειρο, αφού ξαφνικά έφυγε...

Συντετριμμένοι είναι οι συμπατριώτες, οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συγχωριανοί του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπάτση στις πέντε Εκκλησιές Παραμυθιάς αλλά και σε ολόκληρη τη Ήπειρο, αφού ξαφνικά έφυγε σήμερα από τη ζωή ο λαμπρός καθηγητής της ιατρικής και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Ο Χαράλαμπος Μπάτσης με καταγωγή από τις Πέντε Εκκλησιές Παραμυθιάς διακρινόταν για τον ανθρωπισμό και απεβίωσε την ώρα που εφημέρευε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων από ανακοπή καρδιάς.

Όσοι τον γνώριζαν μιλούσαν για εξαιρετικό υπόδειγμα, ανθρώπου και επιστήμονα τόσο στον εργασιακό του χώρο και στις αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες του σαν αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, όσο και στις κοινωνικές αναστροφές του. Ο Χαράλαμπος Μπάτσης, έσωσε δεκάδες ζωές και συνέδεσε το όνομά του με την θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2004, ενώ το 2010 είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη και κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δήλωσή του επεσήμανε: “Η Ήπειρος, η Ιατρική Επιστήμη, το Πανεπιστήμιο, η Αυτοδιοίκηση έχασε σήμερα ένα από τα πλέον άξια στελέχη της. Η ζωή του Χαράλαμπου Μπάτση, ήταν συνυφασμένη με την προσφορά και την αλληλεγγύη. Η θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έδωσε δείγματα ήθους, ταπεινοφροσύνης, ευθυκρισίας. Ήταν ειλικρινής και στήριζε στην πράξη όσα ενώνουν τους πολίτες και αγωνιζόταν για να δοθούν λύσεις σε προβλήματά τους. Δυστυχώς για όλους μας, έφυγε νωρίς. Εμείς θα τον θυμόμαστε και θα αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση”.

Ο Βαγγέλης Αργύρης σε δήλωσή του ανέφερε: Η παράταξή «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» κι ο επικεφαλής της Βαγγέλης Αργύρης, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας, για τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη, του ανθρώπου, του εξαίρετου επιστήμονα, του ακέραιου πολίτη, Μπάμπη Μπάτση. Στην οικογένειά του, υποβάλλουμε τα συλλυπητήρια μας. Τη μνήμη του όλοι θα διαφυλάξουμε με συνέπεια, γιατί ήταν τιμή να γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε και να εισπράξουμε την αφοσίωση και τη φιλία του αξέχαστου συναδέλφου και αγωνιστή.

Η κηδεία του Χαράλαμπου Μπάτση θα γίνει την Τρίτη, στις τρεις το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου.

In this article

Join the Conversation