ΒΙΝΤΕΟ: Συνάντηση στην Παραμυθιά για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου

Τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου ήταν το αντικείμενο της ανοιχτής συνάντησης φορέων, παραγωγών και υπηρεσιακών παραγόντων,  που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά, με πρωτοβουλία του Δήμου και ύστερα από σχετικό...

Τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου ήταν το αντικείμενο της ανοιχτής συνάντησης φορέων, παραγωγών και υπηρεσιακών παραγόντων,  που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά, με πρωτοβουλία του Δήμου και ύστερα από σχετικό αίτημα των παραγωγών της περιοχής.

Το παρών στην συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας Σταυρούλα Μπραίμη και Γιώργος Κάτσινος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπρέστας και Παναγιώτης Παππάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πλήθος παραγωγών.

Λάβρος ο Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ o οποίος απείλησε με εισαγγελέα και μηνύσεις τον προηγούμενο διευθυντή και πρόεδρο του οργανισμού τους οποίους χαρακτήρισε άσχετους (στο βιντεο 3:16:00). O Περιφερειάρχης έβγαλε και 2 ειδήσεις. Ενημέρωσε πως επιτέλους έχει τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων, μέσω του Τ.Ε.Ε., για την υποβολή αιτήσεων νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων. “Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι κτηνοτρόφοι για να νομιμοποιήσουν τις κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους, ώστε στη συνέχεια να τις εκσυγχρονίσουν”, τόνισε ο Περιφερειάρχης. Οσον αφορά τα βοσκοτόπια ο Αλέξανδρος Καχριμάνης , ανάφερε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα δοθεί λύση για όσους δεν διαθέτουν επιλέξιμες εκτάσεις μέσω εφεδρικών, τονίζοντας ότι οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, θα πρέπει να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες για τις διορθώσεις που απαιτούνται.

Δειτε το βιντεο που ακολουθεί ολόκληρη την εκδήλωση.


In this article

Join the Conversation