Παναγία Παραμυθία. Μέγα υποδοχή στην Άρτα

Συνοδευόμενη από τον ηγούμενο Εφραίμ και τους εκατόν είκοσι μοναχούς της μονής Βατοπαιδίου με επικεφαλής τον μητροπολίτη Τριπόλεως και Λιβύης, εξήλθε το πρωί της Δευτέρας, αντίγραφο της θαυματουργής...

Καλωσορίζοντας ο Σεβασμιώτατος τον καθηγούμενο κ. Εφραίμ, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη δωρεά και ευλογία  προς την Μητρόπολή μας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες προς τον δωρητή της εικόνος κ. Νέαρχο Παναγή που με δικές του δαπάνες δημιουργήθηκε το πιστό αντίγραφο της ιεράς εικόνος που από σήμερα θα κοσμεί την ενορία του Αγίου Μαξίμου και θα σκέπει την πόλη της Άρτας.

Στην αντιφώνησή του ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και όμορφη υποδοχή, τόνισε τους πνευματικούς  δεσμούς  που συνδέουν την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με την πόλη της Άρτης, λόγω του Αγίου Μαξίμου ο οποίος εγενήθη στην Άρτα και μόνασε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έως ότου αναχωρήσει για την μεγάλη Αποστολική δράση του στην χώρα των Ρώσων. Ανέφερε  ότι η προσφερόμενη εικόνα δημιουργήθηκε με πολύ προσευχή και ευλάβεια, χρησιμοποιώντας μάλιστα κατά την αγιογράφησή της μέσα στα χρώματα, σκόνη από το ιερό λείψανο του Αγίου Μαξίμου.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο δωρητής της εικόνος κ. Νέαρχος Παναγής, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και ικανοποίησή του που η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας βρίσκεται στην γενέτειρα του Αγίου Μαξίμου.

Στην συνέχεια η εικόνα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Μαξίμου όπου εψάλλει ο Πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Οσίου Μαξίμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. Το λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ, αναφερόμενος στη ζωή και το έργο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού. Μετά το πέρας του εσπερινού εψάλλει  Παράκληση στην Παναγία την Παραμυθία, ενώ πλήθος πιστού λαού προσερχόταν μέχρι αργά το βράδυ για να προσκυνήσει την Ιερή  Εικόνα.


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!