Υπερβολική η μήνυση κατά δημοσιογράφου από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Υπερβολική θεωρούμε την αντίδραση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, ο οποίος με αφορμή δημοσίευση σε blog της Ηγουμενίτσας, κατέθεσε μήνυση κατά δημοσιογράφου, παρά την νομική ανωνυμία που διέπει...

Υπερβολική θεωρούμε την αντίδραση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, ο οποίος με αφορμή δημοσίευση σε blog της Ηγουμενίτσας, κατέθεσε μήνυση κατά δημοσιογράφου, παρά την νομική ανωνυμία που διέπει τα blog, με αποτέλεσμα την σύλληψη του δεύτερου το απόγευμα της Παρασκευής με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Το blog δημοσίευσε επιστολή αναγνώστη, ο οποίος καταφέρεται κατά του Δημάρχου, με αφορμή τις τοποθετήσεις του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, απαντώντας σε επιστολή 22 Προέδρων τοπικών διαμερισμάτων που διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των μισθών τους. Στον τίτλο προστέθηκε η λέξη – μ@λ@κας- από συντάκτη του blog, οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στο άρθρο ως υστερόγραφο.

Θα μπορούσατε να καταλάβετε τι θα συνέβαινε αν γινόταν μηνύσεις, σε κάθε μια από τις 537.000 των δημοσιεύσεων που υπάρχουν στο Google με την συγκεκριμένη έκφραση, η οποία ανήκει στην ελληνική καθομιλουμένη και πλέον η χρήση της έχει απενοχοποιηθεί, ενώ μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται για να δηλώσει την αγανάκτηση (δικαιολογημένη ή μη) εξαιτίας λανθασμένου χειρισμού κάποιου ανθρώπου.

Φανταζόμαστε πως ο Γιώργος Κάτσινος πραγματικά ένιωσε προσβεβλημένος και προχώρησε λανθασμένα εν θερμώ στην μήνυση κατά του δημοσιογράφου, θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος βρίσκεται πίσω από την ανάρτηση. Τώρα όμως, μετά από τόσες ώρες, θεωρούμε πως μπορεί να διαχειριστεί το θέμα με την απλότητα, την πραότητα και την λογική που τον διακατέχει και να κατανοήσει πως η κίνησή του ήταν υπερβολική, δίνοντας έτσι τέλος στο ζήτημα. Έτσι δεν θα υπάρχει και παρανόηση στον κόσμο περί προσπάθειας φίμωσης του συγκεκριμένου μέσου.

In this article

Join the Conversation