ΦΟΠ: Η προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου περιποιεί τιμή, δόξα και αίγλη

Η προσθήκη του ονόματος της ιστορικής αλλά και μαρτυρικής Πόλης μας της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ στην ονομασία του υπάρχοντος Δήμου Σουλίου περιποιεί τιμή, δόξα και αίγλη όχι μόνο για τον...

Η προσθήκη του ονόματος της ιστορικής αλλά και μαρτυρικής Πόλης μας της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ στην ονομασία του υπάρχοντος Δήμου Σουλίου περιποιεί τιμή, δόξα και αίγλη όχι μόνο για τον ιστορικό μας Δήμο αλλά και για την περιοχή μας ολόκληρη.

Για το λάθος του παρελθόντος , του να αγνοηθεί δηλαδή το όνομα της πόλης από την ονομασία του Δήμου υπάρχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διορθωθεί και να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

Η περίεργες θέσεις και γνώμες ορισμένων περί δήθεν στερήσεως της αναγνωσιμότητας της ιστορικότητας του Σουλίου και τα τοιαύτα αν προστεθεί το όνομα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ αποτελούν φαιδρότητες χειρίστου είδους.

Η προσφορά των Σουλιωτών στους εθνικούς αγώνες για την λευτεριά είναι αποδεκτή κατ΄ αρχήν στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού αλλά και της Ιστορίας η οποία Ιστορία κοσμείτε με εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες δόξας και ηρωισμού .

Άλλωστε η πόλη της Παραμυθιάς και η γύρο περιοχή αποτελούσαν συγκοινωνούν δοχείο και χώρος αντλήσεως ανθρώπινου και υλικού δυναμικού στους αγώνες των Σουλιωτών. Αντιθέτως η παράληψη του ονόματος της Παραμυθιάς αποτελεί λάθος στην δις χιλιετή και πλέον προσφορά της πόλης σε όλα τα επίπεδα μέσα από την ιστορική της διαδρομή. Πέραν της αδιαμφισβήτητης ιστορικότητας τόσο του Σουλίου όσο και της Παραμυθιάς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την περίεργη θέση ορισμένων να μην αποδέχονται όνομα της πόλης στην ονομασία του Δήμου .

Αναπτύχθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημερώσεως από συνδημότες αλλά και από συμπολίτες πολλά και σωστά επιχειρήματα τα οποία στηρίζουν την προσθήκη του ονόματος .Μπορούμε και εμείς από την πλευρά μας σαν Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς να προσθέσουμε άλλες τόσες σελίδες και ακόμη περισσότερα επιχειρήματα και λόγους στηρίζοντας την πρόταση .

΄Εφ όσον το κάστρο της λευτεριάς το δικό μας Σούλι δεν μπορεί να είναι αυτόνομη Ιστορική Κοινότητα που έτσι θα ταίριαζε ,η θέση μας είναι σαφής ξεκάθαρη χωρίς περιστροφές και ιστορικά τεκμηριωμένη .

Κατά την δική μας άποψη το όνομα του Δήμου μας θα πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – ΣΟΥΛΙΟΥ.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση και προς αποφυγή παρερμηνειών ότι σε καμιά περίπτωση όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν θα μπούμε στον πειρασμό της αντιπαράθεσης με κανέναν . Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι πέρα για πέρα σεβαστή.

Κλείνοντας παροτρύνουμε όλους τους κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους να υπερψηφίσουν την πρόταση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς έχοντας τη βαθιά πεποίθηση ότι πράττουν το αυτονόητο, διορθώνουν με την ενέργεια τους αυτή το λάθος του παρελθόντος και βάζουν τα πράγματα μια και καλή στη θέση τους.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Παπαχρηστου Μαντώ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τσαρκοβίστας Δημήτριος

In this article

Join the Conversation