BINTEO: Συζήτηση στο ΔΣ για την προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου

Η κατώτερη των περιστάσεων, όπως εξελίχτηκε, συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και που είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση της προσθήκης της Παραμυθιά στην ονομασία του Δήμου, έχει...

Η κατώτερη των περιστάσεων, όπως εξελίχτηκε, συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και που είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση της προσθήκης της Παραμυθιά στην ονομασία του Δήμου, έχει ένα μεγάλο παρασκήνιο.

Είχε αλλαγές σε στάσεις που υπήρχαν σε προσυνεδριάσεις, αλλαγές σε στάσεις που εκφωνήθηκαν κατά τις τοποθετήσεις, προσπάθειες (επιτυχημένες) να χαθεί η ουσία και να δημιουργηθεί πόλωση, επαναλαμβανόμενες αβάσιμες ερωτήσεις περί προεκλογικής κίνησης του προέδρου, τοπικιστικές εξάψεις, κρύα ευφυολογήματα και κακόγουστα λογοπαίγνια.

Σε 3 προσυνεδριάσεις της πλειοψηφίας (μέχρι και την παραμονή της συζήτησης) επικρατούσε απο τους περισσοτερους, η άποψη της τριπλής ονομασίας. Δηλαδή η πρόταση ήταν ο Δήμος να ονομαστεί σε Παραμυθιάς Σουλίου Αχέροντα (με οποιαδήποτε σειρά). Αυτό άλλαξε απο ορισμένους την ώρα της συνεδρίασης και έτσι προέκυψε το αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον Αχέροντα, και της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, αποφάσισαν να κρατήσουν κοινή στάση, υποστηρίζοντας την μη αλλαγή της ονομασίας. Υποστήριξαν το αίτημα που δέχτηκαν από κατοίκους των χωριών τους και γι’ αυτό δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανένας.

Επίσης μας προκάλεσε εντύπωση η ολομέλεια. Την παρουσία όλων των συμβούλων δεν θυμόμαστε να την έχουμε ζήσει τα 2 χρόνια που βιντεοσκοπούμε τις συνεδριάσεις.

Συνέβησαν όμως και ορισμένες παρεμβάσεις, όπως αυτή της Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας, οι οποίοι δεν στήριξαν το αίτημα της προσθήκης της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου. Μάλιστα παραμονές της συζήτησης του αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο,  κυκλοφόρησε στην Παραμυθιά η  Εφημερίδα της Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας, ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΕΛΕΑΤΑΝ, στην οποία παρουσίαζαν άρθρο της Παραμυθιά online, με το οποίο υποστηρίζαμε την προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου. Με μια διαφορά… το άρθρο ήταν παραποιημένο, αν και έγραφαν πως προέρχεται από την Παραμυθιά online. Αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζεται πως η Παραμυθιά online έχει μια διαφορετική άποψη από αυτή που ευρέως είναι γνωστή. Μπορείτε να το δείτε από εδώ. Εμείς ήρθαμε σε επαφή με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Βαγγέλη Νάτσιο, ο οποίος σημειωτέων είναι και υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας και ζητήσαμε εξηγήσεις, με τον κ. Νάτσιο να αναγνωρίζει εν μέρη την παράληψη, σημειώνοντας δε, πως υπάρχει αστερίσκος στην τελευταία παράγραφο που υποδηλώνει πως είναι σχόλιο. Στην πραγματικότητα όμως, δεν αναφέρεται πουθενά πως είναι σχόλιο της εφημερίδας. Αντίθετος υπάρχει στην κορυφή της σελίδας ως πηγή, η Παραμυθιά online. Αυτό για να μην υπάρχουν λανθασμένες εντυπώσεις σε όσους διάβασαν την εφημερίδα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως πράγματι δεν συνέβη ηθελημένα. Στο βίντεο με ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορέσετε να ακούσετε και την επιστολή που έστειλαν στο ΔΣ και που διάβασε ο πρόεδρος του Συμβουλίου και με την οποια ζητούν προσωρινή αναστολή της συζήτησης.

Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον πρόεδρο της Παραμυθιάς Μπάμπη Παντελή που έφερε το θέμα στο ΔΣ, καθώς και για την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ψυχραιμία που έδειξε στις επιθέσεις που δέχτηκε. Και επειδή όπως φάνηκε ορισμένοι έχουν μικρή μνήμη, ας θυμηθούν από το βίντεο αυτό, πως πριν απο 1,5 χρονο, είχε έρθει το θέμα “προεκλογικά” στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συζήτηση για την προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου, ενώ ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε σε επόμενο άρθρο. Περισσοτερα για το παρασκήνιο, εν καιρό.


In this article

Join the Conversation