Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του υδροηλεκτρικού φράγματος Καλαμά.

Λίγες εβδομάδες μετά την Έγκριση από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Βασιλική Ευταξά, των περιβαλλοντικών όρων για το υδροηλεκτρικό φράγμα Καλαμά (Αβαρίτσα), στα όρια των Δήμων...

Λίγες εβδομάδες μετά την Έγκριση από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Βασιλική Ευταξά, των περιβαλλοντικών όρων για το υδροηλεκτρικό φράγμα Καλαμά (Αβαρίτσα), στα όρια των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών και ένα νέο επεισόδιο εξελίσσεται με πρωταγωνιστές αυτή την φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Δήμο Φιλιατών μετά την προσφυγή του δεύτερου στον πρώτο.

Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο του 2013 η θετική γνωμοδότηση του Δήμου Σουλίου και η αρνητική του Δήμου Φιλιατών με τους κατοίκους του Δήμου Φιλιατών αλλα και φορέις της Θεσπρωτίας, να αντιδρούν στην δημιουργία του φράγματος από την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ -ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

Η Βασιλική Ευταξά προχώρησε στις αρχές του 2014 στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και  στην έγκριση επέμβασης για το έργο «Μικρός Υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΜΗΥΕ Καλαμάς), εγκατεστημένης ισχύος 5,8MW. Την σχετική απόφαση μπορείτε να την διαβάσετε από εδώ.

Έτσι η απόφαση τώρα βρίσκεται στα χέρια του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα δοθεί πράσινο φως στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος

In this article

Join the Conversation