Βανδαλισμοί στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς. Αναζητούνται οι δράστες

Με την παρούσα ανακοίνωση καταγγέλλουμε το γεγονός, που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας παραμονή Καθαράς Δευτέρας. Δέντρα που είχαν φυτέψει οι μαθητές μας πριν από...

Με την παρούσα ανακοίνωση καταγγέλλουμε το γεγονός, που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας παραμονή Καθαράς Δευτέρας.

Δέντρα που είχαν φυτέψει οι μαθητές μας πριν από λίγους μήνες βρέθηκαν ξεριζωμένα και πεταμένα, από αγνώστους. Αποτελούσαν μέρος του σχολείου μας. Καμαρώναμε για την ανάπτυξή  τους. Έκαναν την αισθητική του χώρου καλύτερη. Και όμως! Κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν .

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Μαθητικό Συμβούλιο του ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή πράξη. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στο σχολείο και ελπίζουμε πως μέσα από μια σειρά επαφών που θα ξεκινήσουμε με τους αρμόδιους φορείς αυτά τα φαινόμενα θα περιοριστούν, ώστε να μη βρεθούμε άλλη φορά αντιμέτωποι με καταστάσεις και εικόνες που κανείς λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει.

Παρότι αυτές οι ενέργειες μας θλίβουν και μας στεναχωρούν, δε θα αποτελέσουν τροχοπέδη στις προσπάθειες των μαθητών μας για ένα σχολείο δημιουργικό και σύγχρονο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών. Το σχολείο είναι χώρος αφύπνισης συνειδήσεων, οραμάτων και ελπίδας. Διαμορφώνει στάσεις και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν το δημοκρατικό πολίτη. Αποβλέπει στην ευρύτερη καλλιέργεια και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ανθρώπου, στον εξανθρωπισμό του.

Λυπούμαστε, αν δεν μπορέσαμε να δώσουμε σε κάποιους τα παραπάνω χαρακτηριστικά.  

Ο Δ/ντής
Μπάλλας Ευθύμιος

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!