Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη: Προσκλητήριο των απανταχού Δημοτών

Αγαπητοί συνδημότες, Πριν λίγες εβδομάδες, ξεκινήσαμε την δημιουργία της δημοτικής κίνησης «Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη», με στόχο την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Σουλίου, στις εκλογές...

Είναι και οι πρακτικές άκριτης αποδοχής κανόνων λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, που την στραγγαλίζουν οικονομικά και την αποξενώνουν από τους πολίτες.

Από αυτά και πολλά άλλα δημιουργήθηκε η «Ενωτική Κίνηση για την ανάπτυξη» με επικεφαλής τον γεωπόνο Δημήτρη Σακαρέλη, που έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για ολοκλήρωση ενός δημοτικού σχήματος, που θα ενώνει τις προσδοκίες και θα εκφράζει τις αγωνίες όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από έναν Δήμο με ποιότητα, με κανόνες λειτουργίας, που θα εγγυάται τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών. Έναν Δήμο αλληλεγγύης, με ισχυρές κοινωνικές δομές που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η οικονομική κρίση.

Χρειαζόμαστε έναν Δήμο που θα αποκεντρώσει τις υπηρεσίες του και θα διασφαλίσει την ισότητα της πόλης, των τοπικών κοινοτήτων ακόμη και των απομακρυσμένων χωριών.

Η «Ενωτική Κίνηση» θα προχωρήσει σε ένα δυναμικό, ενωτικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με άτομα που διαθέτουν γνώση, εμπειρία, ικανότητα ήθος, εντιμότητα και διάθεση για προσφορά, μακριά από προκαταλήψεις και διαχωριστικές γραμμές.

Με τους νέους και τις νέες πρωταγωνιστές, με τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης, με το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου μας συμπαραστάτη.

Η Κίνησή μας αυτή, με την πεποίθηση ότι σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη για συμπαράταξη και ενότητα όλων των δημιουργικών δυνάμεων, καλεί όλους τους ανθρώπους του Δήμου, τους ετεροδημότες και τους ξενιτεμένους μας, να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά σ΄αυτή την συλλογική προσπάθεια. Να συμβάλλουν στην εκλογή μιας νέας δημοτικής αρχής, που θα την χαρακτηρίζουν η αντιπροσωπευτικότητα και η συλλογικότητα στις αποφάσεις και στις δράσεις και που θα εξασφαλίζει την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην λειτουργία του δομών του Δήμου μας.
Στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητοι όλοι. Κανείς δεν περισσεύει.

Όλοι ΜΑΖΙ να δώσουμε μια έντιμη μάχη για το καλό του Τόπου μας που όλοι αγαπάμε.

12 Μαρτίου 2014
Για το Δήμο Σουλίου
Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη

In this article

Join the Conversation