Στην Γλυκή ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι του.

Στην Γλυκή βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής όπου και ανέπτυξε τις θέσεις του...

Στην Γλυκή βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής όπου και ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για την Ελληνική πραγματικότητα.

«Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με το 20- 25%», σημείωσε στην ομιλία του και τόνισε πως δεν μπήκε στην πολιτική για να κάνει το βοηθητικό προσωπικό στο παλιό σύστημα. Αναφερόμενος στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα, αποκάλυψε πως θα τα καλέσει ώστε να συνταχτεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης.

Νωρίτερα ο γνωστός δημοσιογράφος, μπήκε πίσω από τον πάγκο της κουζίνας ταβέρνας στο Γαρδίκι και όπως σημείωσε ο ίδιος, θυμήθηκε την τέχνη του εστιάτορα, βοηθώντας στην παρασκευή του γεύματος (φωτογραφία του Σπύρου Στάβερη).

Η επίσκεψη στην Θεσπρωτία, ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας με ομιλία του σε κεντρικό καφέ της Ηγουμενίτσας. Από την ομιλία του Στ. Θεοδοράκη στην Ηγουμενίτσα:

«Κάποιος σήμερα σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο είπε ότι το Ποτάμι είναι «λαϊκίστικο». Είναι ενδιαφέρον να δει κανείς τις φάσεις από τις οποίες έχει περάσει η κριτική για το Ποτάμι. Τις πρώτες μέρες μας έλεγαν φάρσα, επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Όταν είδαν ότι μιλάμε σοβαρά, μας είπαν ότι είμαστε κατασκεύασμα της μιντιοκρατίας. Μετά φάνηκε όμως ότι τα μέσα δεν μας στηρίζουν και πολύ, οπότε η κριτική επικεντρώθηκε στο ότι το Ποτάμι είναι απολίτικο. Με αυτό φυσικά εννοούσαν ότι δεν είμαστε σαν τα παλιά κόμματα, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ του κομματικού και του πολιτικού. Το επόμενο επιχείρημα ήταν ότι δεν έχουμε θέσεις, και τώρα που είμαστε οι μόνοι που έχουμε δημοσιεύσει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις για την Ευρώπη και οι άλλοι ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει, περάσαμε στο νέο επιχείρημα, ότι είμαστε λαϊκιστές. Και τα λένε αυτά άνθρωποι που σιωπούν για όλους αυτούς που υπόσχονται λύσεις με το πάτημα ενός κουμπιού ή επιδίδονται σε μπαράζ παροχών λίγο πριν τις εκλογές. Ίσως μερικοί αν δεν δουν λιμουζίνες – μπόντικαρ και κουστούμια να μπερδεύουν το λαϊκό με το λαϊκίστικο»


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!