Κοινή συνέλευση Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Την Τρίτη 1/4/2014 πραγματοποιήθηκε κοινή γενική συνέλευση των δύο συλλόγων η οποία κατέληξε στα παρακάτω: Η Γενική συνέλευση των συλλόγων μας εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και αντίθεση της...

Συνεχίζουμε στην ίδια ρότα! Δεν σκύβουμε το κεφάλι, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, θα νικήσουμε!

 

– Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων που δεν έχουν ακόμη συνεδριάσει να το πράξουν και να συντάξουν πρακτικό. Δεν συγκροτούμε ομάδες εργασίας.
– Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων και να συνταχθούν με τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας.
– Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν καθαρό ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας.

Οι συνάδελφοι που θα αρνηθούν την ανάθεση θα πρέπει με δήλωση τους να επισημάνουν τα εξής:
α) Δεν θέλω ως εκπαιδευτικός να συμμετέχω στον μηχανισμό της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, θα συμβάλλει στο παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στην απόλυση πολλών από αυτών.
β) Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μου και την απόφαση του σωματείου μου.
γ) Θεωρώ, τέλος ότι η όποια υποχρεωτική συμμετοχή μου ανατεθεί είναι και θεσμικά παράτυπη, υποβαθμίζει παιδαγωγικά τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου.

– Καλούμε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ άμεσα να προχωρήσουν σε ολομέλειες προέδρων (μέχρι 7-4-2014) και μ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων να επιδιώξουμε την ανατροπή των αντιδραστικών αυτών μέτρων.
– Σε περίπτωση πειθαρχικών διώξεων οι σύλλογοί μας θα προβούν σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες (στάσεις εργασίας, συλλαλητήριο, καταλήψεις κτλ.)
– Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, ημέρα απεργίας που προκήρυξε η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θα πάρει μέρος με 3ωρη στάση εργασίας.
Οι δύο σύλλογοι καλούν ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σε συγκέντρωση, ώρα 11 π.μ., έξω από τα γραφεία της Α’/Θμιας Εκπ/σης (Κύπρου 60, Ηγουμενίτσα).

Επίσης δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για ην επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 9 του Απρίλη.

Ηγουμενίτσα 01/04/2014
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!