To Α΄ Νηπιαγωγείο για την διήμερη επίσκεψη της συγγραφέα Εύης Κοντόρα στην Παραμυθιά

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι...

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βηβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί, γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Με αφορμή τον εορτασμό οργανώθηκαν εκδηλώσεις στο Α΄ Νηπιαγωγείο  και στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς για τους μικρούς φίλους  και στην αίθουσα Καρκαμίσι ημερίδα  με θέμα ¨Το λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά και νέους. Προκλήσεις του σήμερα>> για τους μεγάλους φίλους του, με την παρουσία της συντοπίτισσάς μας και παιδικής συγγραφέως Εύης  Κοντόρα, που διοργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι  κα Μαρίνα Μπέση και κος Γιάννης Σταύρου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την συγγραφέα για τη σημασία και τη σκοπιμότητα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, περιηγήθηκαν μέσα από τις αφηγήσεις της στον κόσμο των παιδικών βιβλίων , ταξίδεψαν στη χώρα της γνώσης και της φαντασίας και  μέσα από ένα μουσικό δρώμενο που ακολούθησε, η εμπειρία της κας Εύης Κοντόρα ανακατεύτηκε με τη φαντασία των παιδιών και από ακροατές έγιναν κι αυτά μικροί συγγραφείς, φτιάχνοντας τη δική τους ιστορία.

Με τη συντροφιά της συγγραφέως τα παιδιά έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους.

Η Προϊσταμένη του Α΄ Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς
Μαργαρίτη Αλίκη

In this article

Join the Conversation