Ιωάννης Γεωργίου: Σκληρή ανακοίνωση για τον Γιώργο Ζάψα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους της Κεντροαριστεράς που με εμπιστεύτηκαν προτείνοντάς με ομόφωνα ως επικεφαλή στη Θεσπρωτία για τις περιφερειακές εκλογές...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους της Κεντροαριστεράς που με εμπιστεύτηκαν προτείνοντάς με ομόφωνα ως επικεφαλή στη Θεσπρωτία για τις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Ζάψα. Η τιμητική αυτή πρόταση διαμορφώθηκε μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία την Κυριακή 06-04-2013.Ο τρόπος διαμόρφωσης της πρότασης που δηλώνει ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, η αποδοχή της από τον κ. Ζάψα, αλλά και τα θετικά μηνύματα από όλη τη Θεσπρωτία με ώθησαν ώστε να αποδεχτώ την πρόταση,ξεπερνώντας εν τέλει τα όποια αυστηρώς προσωπικά μου ζητήματα.

Παρόλα αυτά ο κ. Ζάψας αγνόησε την διαμορφούμενη δυναμική και προχώρησε μονομερώς (!) στην αθέτηση του πολιτικού του λόγου, καθιστώντας εαυτόν παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και δέσμιο κομματικών μηχανισμών που αποδεικνύουν το μικρό εώς ανύπαρκτο πολιτικό του μέγεθος.

Έπειδή στη σημερινή εποχή η κοινωνία μας απαρτίζεται από ελεύθερους ανθρώπους – ευρωπαίους πολίτες και όχι από οθωμανούς υπηκόους -στοιχιζόμενο κοπάδι, φαινόμενα όπως η λήψη αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες ερήμην της πραγματικότητας, αποτελούν φυτώριο συνδιαλλαγής και πελατειακών λογικών (πρακτικές κυρίαρχες σε όλον τον μεταπολιτευτικό βίο που ερμηνεύουν εν πολλοίς τη σημερινή αξιακή, πολιτική, και οικονομική κρίση) πρέπει να εξοβελιστούν από τη δημόσια ζωή με κάθε τρόπο και μέσο!

Τέλος για όλους εμάς που δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, που σταθήκαμε όρθιοι αποκλειστικά με τον μόχθο μας, τσακισμένοι από τη σημερινή κρίση, αλλά ακόμα όρθιοι, που δεν πιστέψαμε ποτέ στον εύκολο λαϊκισμό ως απάντηση σε αυτό που ζούμε, ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε στην ίδια κοίτη μιας νέας πολιτικής αφήγησης με επίκεντρο την Κεντροαριστερά, απαλλαγμένοι από τα παρακμιακά φαινόμενα του παρελθόντος για ένα ταξίδι προς την ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία του μέλλοντος.

Με τιμή
Γεωργίου Ιωάννης
Ένας ελεύθερος άνθρωπος.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!