Βαγγέλης Κούρτης: Ανακοινωση – Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΒαγγέλη Κούρτη, δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς με το συνδυασμό "ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"Συνδημότισσες και συνδημότες, θεωρώ σκόπιμο και αναγκαίο δύο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές...

3.Ισάξιας σημασίας αποτελεί και το αναπάντητο κατ’ ουσία ερώτημα με τα ήξεις αφίξεις των υπευθύνων της δημοτικής αρχής για τον οικονομικό απολογισμό και τα πεπραγμένα της δημοτικής εμποροπανήγυρης έτους 2013.

 

Για τις παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες μου καθώς και για τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής υφίστανται και είναι στη διάθεση των συνδημοτών μου όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες η κρίση και η ψήφος σας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελεί κομβικό σταθμό και διακύβευμα για τον Δήμο  μας την επόμενη πενταετία.

Με υψηλό φρόνημα, ειλικρινή και επαρκή πληροφόρηση και ευθυκρισία, σας καλώ με βάση την συνείδησή σας και το αδιάψευστο κριτήριό σας αποτιμώντας τα πεπραγμένα, το έργο και τον αγώνα μου να υπερψηφίσετε τόσο τον συνδυασμό όσο και εμένα προσωπικά δίνοντάς μου την δύναμη και την ευκαιρία να συνεχίσω την προσπάθειά μου μαζί με τους υπόλοιπους ισάξιους συνεργάτες υποψηφίους στο δημοτικό συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» για μία νέα δημοτική αρχή με σύγχρονη αντίληψη και αποτελεσματική πρακτική.

Παραμυθιά 16-05-2014
Βαγγέλης Κούρτης

ΟΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ KAI TA AITHMATA MOY ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:

ΑΙΤΗΣΗ   
Του Κούρτη Ευαγγέλου του Σωτηρίου                          
Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου                            
Δήμου Σουλίου    

ΠΡΟΣ:  
Δήμο Σουλίου
(Αρμόδια υπηρεσία)                                      

ΘΕΜΑ:<< Στοιχεία πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου>>

Παρακαλώ να μου χορηγήσετε γραπτώς τα Προγράμματα δράσης και τον προγραμματισμό των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας και αν λειτουργούν σαν σύλλογοι με απόφαση πρωτοδικείου.
Σημείωση :Κοινοποιήστε μου την ύπαρξη καταστατικών των συλλόγων.

–Ο-ΑΙΤΩΝ  
Κούρτης Ευάγγελος
Παραμυθιά 22/11/2013.

Ερώτηση του Κούρτη Ευαγγέλου Ανεξάρτητου Δημοτικου συμβούλου του Δήμου Σουλίου.
ΠΡΟΣ. Τον Δήμο Σουλίου (Αρμόδιες υπηρεσίες ).
Με αφορμή τον νέο νόμο για τις απευθείας αναθέσεις έστω και καθυστερημένα παρακαλώ να με ενημερώσετε γραπτώς για τα εξής.
1ον. Πόσες και ποιες απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών και με ποιες αποφάσεις έγιναν    στον Δήμο Σουλίου από το έτος 2011 μέχρι και σήμερα.
2ον Αν για λόγους ίσης μεταχείρισης και διαφάνειας δεχθήκατε προσφορές από ενδιαφερομένους επαγγελματίες δημότες και εμπειροτέχνες και αν  προτιμήθηκαν οι πλέον  συμφέρουσες  για το Δήμο μας. Eπί πλέον να μου αναφερθούν ονομαστικά οι ανάδοχοι εργολάβοι των παραπάνω αναθέσεων (έργων και προμηθειών ),τα ποσά της ανάθεσης,  αν εκτελέστηκαν τα ανατεθέντα έργα, αν παρελήφθησαν  και από ποιους.

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Κούρτης Ευάγγελος

Παραμυθιά ……./……….2013

ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ                          
ΚΟΙΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ     
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Παρακαλώ την Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου να με ενημερώσουν γραπτώς για τα παρακάτω.
1ον Μετά την ογκομέτρηση από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σουλιου των αδρανών υλικών που είχε παρανόμως πραγματοποιηθεί από το χώρο εξορυξής τους στο δημοτικό διαμέρισμα Γαρδικίου, ποια είναι τα αντισταθμιστικά και οικονομικά οφέλη  για  το Δήμο Σουλίου για τα έτη 2011-2012. Σε αντίθετη περίπτωση να αιτιολογηθεί η μη ύπαρξη τους.
2ον Ποια είναι τα αντισταθμιστικά και οικονομικά οφέλη από τα αδρανή υλικά και το νερό το οποίο αντλούσε για είκοσι και πλέον ημέρες από πυροσβεστικό κρουνό η εταιρία κατασκευής των Σ.Ε.Α. , στη θέση  ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΏΡΙ και αν δεν υπάρχουν σε τι οφείλεται.
Από όσα γνωρίζω σαν δημοτικός σύμβουλος τίποτε δεν εμφανίζεται(έσοδα), όπως θα έπρεπε στους προϋπολογισμούς –απολογισμούς του Δήμου Σουλίου για τα έτη 2012-2013 .

Παραμυθιά  30/5/2013

ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ                          
ΚΟΙΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ     
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡΩΓΗ .

Παρακαλώ να με ενημερώσετε γραπτώς ,με αντίγραφα  παραστατικών στοιχείων και λεπτομερώς(τόπος, χρόνος ,θέμα εκδήλωσης, κόστος της κάθε μίας εξ αυτών),  για τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Σουλίου και το νομικό του πρόσωπο ΑΡΩΓΗ  από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι σήμερα .Επίσης θέλω να μου γνωρίσετε λεπτομερώς με τα απαραίτητα αντίγραφα  παραστατικών στοιχείων  (αποδείξεις ,τιμολόγια ) ,το σύνολο των εξόδων του Δήμου Σουλίου για τις μετακινήσεις αιρετών  που έλαβαν χώρα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Παραμυθιά  24/05/2013

ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ                          
ΚΟΙΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .

Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2012, η Δημοτική αρχή του Δήμου Σουλίου πραγματοποίησε τη δράση (εκμάθησης κολύμβησης) για τα παιδιά του Δήμου .Παρακαλώ  πολύ να με ενημερώσετε .
Α. Από ποιόν εισπράχθηκαν και που διατέθηκαν τα πέντε χιλιάδες ευρώ του κληροδοτήματος Ρίγγα που δόθηκαν για την συγκεκριμένη δράση.
Β. Που διατέθηκαν τα χρήματα της συμμετοχής των παιδιών που εισπράχθηκαν (15 ευρώ ανά παιδί), χωρίς απόδειξη από την υπηρεσία του Κ.Ε.Π. ενώ θα έπρεπε να εισπραχθούν από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου.

Παραμυθιά  31/05/2013

ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ                          
ΚΟΙΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡΩΓΗ .

1ον .Παρακαλώ να με ενημερώσετε γραπτώς  σε ποιόν κωδικό του νομικού προσώπου   ΑΡΩΓΗ έχουν κατατεθεί τα χρήματα που εισπράχθηκαν από το έτος  2011 και μέχρι σήμερα, από τη συμμετοχή των μαθητών στη δραστηριότητα του κλασικού και μοντέρνου χορού που πραγματοποιεί η ΑΡΩΓΗ στην αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων του Δήμου.
Από ποιόν εισπράχθηκαν τα χρήματα και πώς. Όπως είναι γνωστό  οι εισπράξεις του Δήμου και των νομικών προσώπων πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από την  ταμιακή τους υπηρεσία . Ακόμη δε για το ίδιο θέμα  ζητώ να με ενημερώσετε   αν ο χώρος της συγκεκριμένης δράσης έχει άδεια  από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
2ον  .Από εξαγγελία σας γνωρίζουμε ότι από το  νομικό πρόσωπο ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου πραγματοποιείται η δράση των Κ.Δ.Α.Π. (κέντα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών). Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε εγγράφως.
Α) Ποια εταιρεία ανέλαβε την όλη διοργάνωση μέσω της εταιρείας Ε.Ε.Τ.Α.Α
με ποια διαδικασία και ποιες είναι οι εργασίες της για να αμειφθεί με το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ.
Β) Σε ποιους χώρους πραγματοποιείται η δράση και αν υπάρχει η σχετική έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών.
Γ)  Ακόμη θέλω να γνωρίζω αν ό αριθμός των δηλωθέντων παιδιών είναι πραγματικός και αν παρακολουθούν όλοι όσοι δήλωσαν.
Δ)  Γνωστοποιείστε μου ποιός αρμόδιος από το νομικό πρόσωπο  παρακολουθεί την συγκεκριμένη δράση(αν πραγματοποιείται σύμφωνα με το εκπονηθέν πρόγραμμα).  
3ον . Να μου δικαιολογήσετε την επιχορήγηση περίπου έξι  χιλιάδων ευρώ από το νομικό πρόσωπο ΑΡΩΓΗ για τα οικονομικά έτη 2011-2012 προς την αστική εταιρεία  Θ.Ε.Α.Τ.Ο.  και αν υπάρχει σχετική απόφαση του νομικού προσώπου. Εξ όσων γνωρίζω νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου δεν μπορεί εκ του νόμου να επιχορηγεί ιδιώτες.  

ΣΗΜ. Σας κάνω γνωστό  ότι τα συγκεκριμένα ερωτήματα θα κοινοποιηθούν  και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

-Ο- ΕΡΩΤΩΝ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Κούρτη Ευαγγέλου
ΠΡΟΣ Κυρία Προϊσταμένη  των Διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου

Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε  με παραστατικά στοιχεία σχετικά με το θέμα της αλλαγή εταιρείας  μηχανογράφησης  του Δήμου μας .

1ον.Με ποια απόφαση έγινε η Αλλαγή εταιρείας .
2ον .Για τις προσφορές από άλλες  Εταιρείες αν υπάρχουν και αν επιλέχθηκε τελικά η συμφερότερη και  καταλληλότερη για το Δήμο μας    .
3ον.Ενημερώστεμε επίσης αν   εγιναν οι νόμιμες διαδικασίες του ανοίγματος των προσφορών όπως η διαφάνεια και αξιοπιστία απαιτεί.               

-Ο- ΑΙΤΩΝ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Σουλίου

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ-ΕΡΩΤΗΜΑ
Δημοτικών συμβούλων του Δήμου Σουλίου
1.Ευάγγελου Κούρτη
2.Ανδρέα Μπολώτση

Με την υπ’ αριθμ. 260/20-12-2013 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Σουλίου ανακλήθηκε η υπ’ αριθμ πρωτ. 18576/13-11-2013 απόφαση του Δ.Σ. περί «Τροποποίησης Προϋπολογισμού και Τεχνικού προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2013» ενόψει και της ασκηθείσας σχετικής προσφυγής μας κατά αυτής και πριν την έκδοση απόφασης επί της προσφυγής.
Στο αιτιολογικό της ανακλητικής απόφασης εκ μέρους της Δημάρχου αναφέρθηκε η επείγουσα ανάγκη για την άμεση επίλυση του προβλήματος συντήρησης καλοριφέρ του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Παραμυθιάς για την εξασφάλιση της θέρμανσης των μαθητών.
Μέχρι και σήμερα διαπιστώνεται ότι η εν λόγω απόφαση δεν έχει αναρτηθεί στη “Διαύγεια” παρά την παρέλευση ενός μήνα, ούτε κινήθηκε η διαδικασία υλοποίησης αυτής παρά το γεγονός του λόγου που επέβαλε τη λήψη της κατά τους ισχυρισμούς της κ. Δημάρχου.
Ερωτάται η κ. Δήμαρχος που είναι αποκλειστικά καθ’ ύλην αρμόδια για την εκτέλεση των αποφάσεων του Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. β’ του Δ.Κ. γιατί μέχρι σήμερα παρά την επίκληση επείγουσας περίπτωσης:
α)Δεν αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” η παραπάνω απόφαση μέχρι και σήμερα.
β)Δεν κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία υλοποίησης αυτής.
γ)Ποιός λόγος συντρέχει πλέον και ποιοί ευθύνονται που παρά την λήψη της απόφασης και με τη δική μας ψήφο εξακολουθεί να χρονίζει το παραπάνω θέμα (δεν γνωρίζουμε αν λύθηκε ή μη το θέμα και με ποιό τρόπο).
δ)Τι απαντά η κ. Δήμαρχος για τον πρόωρο καταλογισμό ευθυνών σε μας στις μαθητικές κοινότητες για την καθυστέρηση επίλυσης του εν λόγω προβλήματος το οποίο δεν έχει ακόμα προφανώς υλοποιηθεί από κακούς χειρισμούς της δημοτικής αρχής.
ε)Αν το συγκεκριμένο θέμα έχει λυθεί, όπως βεβαίως θα έπρεπε, γιατί δεν επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση ευθύς εξαρχής και δίχως να συμβούν όσα συνέβησαν.

Παραμυθιά 16-01-2014
Ευάγγελος Κούρτης
Ανδρέας Μπολώτσης

ΑΙΤΗΣΗ
Δημοτικών συμβούλων Ευάγγελου Κούρτη και Ανδρέα Μπολώτση
Κατοίκων Δ.Κ. Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου

ΠΡΟΣ
Δήμο Σουλίου
Ταμειακή Υπηρεσία
Α. Υπάλληλο Γρηγόριο Φωτίου
Β. Εντεταλμένο υπογράφοντα Δ. Μαμούρη

Στη συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 17080/22-10-2013 απαντητικού σας εγγράφου που υπογράφεται από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Μαμούρη επί της από 17-10-2013 αίτησής μας για παροχή στοιχείων, παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφα των μνημονευομένων στο ανωτέρω απαντητικό σας έγγραφο και με αριθμ. πρωτ. 17017/16-10-2013 και 16792/14-10-2013 εγγράφων σας για ενημέρωσή μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ
Ευάγγελος Κούρτης
Ανδρέας Μπολώτσης

ΑΙΤΗΣΗ
Δημοτικών συμβούλων
Ευάγγελου Κούρτη και Ανδρέα Μπολώτση
Κατοίκων Δ.Κ. Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου

Παραμυθιά 17-10-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Παρακαλώ πολύ να μας χορηγήσετε αντίγραφο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία διενεργήθηκε η κλήρωση των αιτούντων-δικαιούχων των παραπηγμάτων της εμποροπανήγυρης του Δήμου Σουλίου έτους 2013 και των αναπληρωματικών αυτών. Επίσης να μας γνωρίστε αν η συγκεκριμένη απόφαση στάλθηκε και πότε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προς έγκριση, αν εγκρίθηκε και με ποιά απόφαση. Τέλος να μας χορηγήσετε φωτοαντίγραφο των αδειών λειτουργίας που χορηγήθηκαν στους δικαιούχους κληρωθέντες-χρήστες των παραπηγμάτων της εμποροπανήγυρης 2013.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ
Ευάγγελος Κούρτης
Ανδρέας Μπολώτσης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
Κοιν.:
1) Δήμαρχο Σουλίου
2)Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος οικονομικών  
3)Ταμία Δήμου Σουλίου

Μετά την παραλαβή του υπ’ αριθμ. πρωτ. 19533/13-12-2013 απαντητικού εγγράφου σας στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 19533/02-12-2013 έγγραφο ερώτημά  μας επανερχόμαστε και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
α)Πρώτον δεν μας παρέχεται απάντηση στα συμπεριλαμβανόμενα συγκεκριμένα ερωτήματα στο παραπάνω έγγραφό μας αλλά διαπιστώνεται αποφυγή παροχής στοιχείων και συγκεκριμένων απαντήσεων.
β)Το αποσταλλέν αντί απάντησης πρακτικό της  Επιτροπής Εμποροπανηγύρεων Δήμου Σουλίου ούτε καλύπτει τα αιτούμενα θέματα αλλά και δεν έχει νομική υπόσταση, καθόσον ούτε νομιμοποιείται η φερόμενη επιτροπή να ελέγχει ούτε να παρέχει οικονομικά στοιχεία υποκαθιστώντας τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά ούτε σε κάθε περίπτωση υφίσταται ως απόφαση νόμιμα ληφθείσα αφού σύμφωνα με προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ. απαρτίζεται από έντεκα (11) μέλη και χωρίς απαρτία και έγγραφη πρόσκληση των λοιπών μελών, λήφθηκε με παρόντα μόνο πέντε (5) μέλη και κατά πλειοψηφία τριών από τα παρόντα.
Εμμένουμε για τελευταία φορά  στα τεθέντα ερωτήματά μας και ιδίως αν περαιώθηκε και από ποιόν ο φάκελος ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ 2013 και αν υφίσταται έλλειμμα εσόδων για το Δήμο Σουλίου, σύμφωνα με την ισχύουσα κανονιστική απόφαση του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής δεδομένου ότι δεν αναφέρονται στο συννημένο πρακτικό.
Επίσης να μας γνωρίσετε τα καταβληθέντα έξοδα, σε ποιους καταβλήθηκαν, για ποιο λόγο και με ποια παραστατικά.
Επιπρόσθετα να μας διευκρινίσετε ποιος εισέπραξε και από ποιούς συγκεκριμένα, το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ που αναφέρονται στα πρακτικά της επιτροπής ως έσοδα από Ρομά και σε τι αντιστοιχεί το ποσό αυτό.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας για τις περαιτέρω ενέργειές μας.
Παρακαλείται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ως καθ’ ύλην αρμόδιος να αναγνώσει την παρούσα στο Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 20ης-12-2013 και πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να καταχωρηθεί η παρούσα στα πρακτικά της συνεδρίασης.
Σας επισυνάπτουμε το γραπτό αίτημά μας και το απαντητικό έγγραφο που λάβαμε προς διευκόλυνση κάθε ενδιαφερομένου.

Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι
Ανδρέας Μπολότσης
Ευάγγελος Κούρτης

ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ

Ανδρέα Μπολότση και Ευάγγελου Κούρτη, δημοτικών συμβούλων.
Θέμα: Οικονομικά στοιχεία εμποροπανήγυρης 2013.
Υπόψη: 1)Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο οικονομικών κ. Δημήτριο Μαμούρη, 2)Ταμία της ταμιακής υπηρεσίας του Δήμου Σουλίου.
Κοινοποίηση: 1)κ. Δήμαρχο του Δήμου Σουλίου, 2)Προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια της 17-10-2013 αίτησής μας προς το Δήμο Σουλίου μας στάλθηκε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 17080/22-10-2013 απαντητικό έγγραφο που υπογράφεται από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτριο Μαμούρη.
Στο παραπάνω απαντητικό έγγραφο αναφέρεται εκτός των άλλων ότι τα στοιχεία των αναλυτικών καταστάσεων της εμποροπανήγυρης διαβιβάστηκαν στην υπηρεσία εσόδων του Δήμου η οποία μαζί με την επιτροπή διοργάνωσης εμποροπανήγυρης θα διενεργούσε τον έλεγχο αυτόν και θα έκανε την διασταύρωση όλων των εσόδων.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν διενεργήθηκε ο παραπάνω έλεγχος και έγινε διασταύρωση των στοιχείων της εμποροπανήγυρης 2013 και πιο είναι το τελικό αποτέλεσμα που προέκυψε και αν βάσει του αποτελέσματος του ελέγχου περαιώθηκε σύννομα ο φάκελος εμποροπανήγυρης 2013 ή υφίστανται εκκρεμότητες και ελλείμματα εσόδων και ποιά είναι αυτά.
Επιπλέον να μας γνωρίσετε αν η γενόμενη επισήμανση-καταγγελία στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημητρίου Ζορκάδη περί απώλειας-διαφυγόντων εσόδων από το Δήμο Σουλίου από τη διενεργηθείσα εμποροπανήγυρη τα οποία δεν φέρονται κατατεθέντα στο λογαριασμό του Δήμου (εισπραχθέντα ή μη) ερευνήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και αν ευσταθεί ή μη και σε περίπτωση που ευσταθεί σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί η δημοτική αρχή για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου.
Τέλος να μας απαντηθεί από πόσα μέλη απαρτίζεται η επιτροπή εμποροπανήγυρης του Δήμου, πότε συνεδρίασε, αν είχε απαρτία, αν προσεκλήθησαν όλα τα μέλη της στη συνεδρίαση και με ποιο τρόπο, αν τηρήθηκαν πρακτικά και να μας γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα της σχετικής απόφασής της.
Τα παραπάνω στοιχεία νομιμοποιούμαστε να ζητήσουμε ως δημοτικοί σύμβουλοι στα πλαίσια των καθηκόντων μας επιφυλασσόμενοι για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργειά μας με βάση το άρθρο 69 παρ. 3 Δ.Κ.Κ. του Ν. 2852/2010.   

Παραμυθιά 02-12-2013
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αιτούντες
Ανδρέας Μπολότσης
Ευάγγελος Κούρτης

In this article

Join the Conversation