Ο Αντώνης Μπέζας για τον ανασχηματισμό

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  με την τοποθέτηση δύο νέων υφυπουργών στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,  ήταν νομίζω ξεκάθαρο: Το Υπουργείο δυναμώνει, προκειμένου  να φέρει...

Τρείς αποκλειστικά στόχους είχαμε σ’ αυτή την εργώδη προσπάθεια:  Πρώτον, να εξασφαλίσουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες. Δεύτερον, να μειώσουμε τις ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τρίτον, να βελτιώσουμε την οικονομική αποτελεσματικότητα του συστήματος, ώστε να εξοικονομηθούν πολύτιμοι δημόσιοι πόροι. Αυτοί ήταν οι στόχοι μας, αυτές ήταν οι επιδιώξεις μας και η ιστορία, επαναλαμβάνω, θα κρίνει αν τους πετύχαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ζέττα Μακρή για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Δεν αλλάξαμε ποτέ ούτε μια κουβέντα μεταξύ μας και ο καθένας από εμάς σεβόταν  και αναγνώριζε το έργο του άλλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο Γενικούς Γραμματείς τον κ. Καλλίρη και την κα Παπανικολάου, τους συνεργάτες των γραφείων μας, τα στελέχη του Υπουργείου, τις Διοικήσεις και τα στελέχη των εποπτευόμενων φορέων όπως ο ΕΟΠΥΥ  και το ΕΚΑΒ και  όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου, για τη συμμετοχή τους στο όραμα και την προσπάθειά μας. Θέλω να συγχαρώ τη νέα πολιτική ηγεσία, τους συναδέλφους και φίλους τον κ. Βορίδη, τον κ. Γρηγοράκο και την κα Παπακώστα και να  τους ευχηθώ να είναι καλύτεροι από εμάς. Είμαστε στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν και εγώ βέβαια προσωπικά από τη νέα μου θέση στο Υπουργείο Εργασίας.

Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε, και αυτό εύχομαι να κάνουν και οι νέοι συνάδελφοι, με σύνεση και δικαιοσύνη. Όπως όμως είπε ο Πλάτωνας «ωραίο πράγμα η σύνεση και η δικαιοσύνη, αλλά δύσκολο και κοπιώδες». Σας ευχαριστώ πολύ.

Αντώνης Μπέζας

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!