Από 17 Οκτωβρίου η Digea στην Παραμυθιά

Από 17 Οκτωβρίου θα εκπέμπει το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης της Digea στην Παραμυθιά, μέσω του κέντρου εκπομπής της Ψάκας, 5 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της. Η Επίγεια...

Από 17 Οκτωβρίου θα εκπέμπει το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης της Digea στην Παραμυθιά, μέσω του κέντρου εκπομπής της Ψάκας, 5 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της.

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος η οποία σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή αναλογική, και θα μας προσφέρει αψεγάδιαστο τηλεοπτικό σήμα.

Τα κανάλια που θα εκπέμπουν μέσω της Digea και θα «πιάνουμε» στην Παραμυθιά, είναι το Mega, ο ANT1, ο ΣΚΑΙ, το Star, το Μακεδονία και το Ε.

Ταυτόχρονα θα συνεχίζει να εκπέμπει και το αναλογικό σήμα, από το κέντρο εκπομπής της Ψάκας. Την ιδια ημερομηνία (17 Οκτωβρίου), θα ενεργοποιηθεί και το κέντρο εκπομπής Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζουμε πως για μπορούμε να λαμβάνουμε σήμα Digea θα πρέπει η τηλεόραση μας να έχει τον σχετικό αποκωδικοποιητή MPEG4, τον οποίο έχουν ενσωματωμένο όλες οι νέες τηλεοράσεις. Για τις τηλεοράσεις παλαιότερου τύπου θα χρειαστεί εξωτερικός αποκωδικοποιητής.

In this article

Join the Conversation