Τυριά της Παραμυθιάς στο “Λευκαδίτικο Πρωινό“

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό Λευκάδας” στο ξενοδοχείο Alexandros στη Νικιάνα, αποτελώντας το 19ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού...

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό Λευκάδας” στο ξενοδοχείο Alexandros στη Νικιάνα, αποτελώντας το 19ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Πληθώρα παραγωγών εντυπωσίασαν με τα πλούσια εδέσματά τους, όπως  η Τυροκομική Παραμυθιάς ΕΠΕ , ο Αριστείδης Ρομποτής (Greco Levante), η Κασσιανή Σγουροπούλου, ο Χάρης Βανδώρος, ο Ιώβ Μαλακάσης, η Σπυριδούλα Θεοχάρη, ο Τιμόθεος Κοψιδάς, το Μπακάλικο με τα Καλούδια, ο Ανδρέας Κατωπόδης, το Herb’s shop, Γιωργία Κερπέ, ο Σπύρος Λάζαρης, οι φούρνοι  “Καλός”, “Παράδοση” και οι “Πίτες της Μαμάς” και ο Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Θεσπρωτικού.

“Πρωταγωνιστές” στον μπουφέ του Λευκαδίτικου Πρωινού ήταν οι διάφορες πίτες, τα λαδοκούλουρα, η μπομπότα, το σαλάμι Λευκάδας, οι λαδόπιτες και οι φακές Εγκλουβής.

Ο κ. Γιώργος Πίττας, επικεφαλής του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ, επεσήμανε τόσο στην παρουσίαση του “Ελληνικού Πρωινού” όσο και στην κατ‘ιδίαν συνάντηση που είχε με τον επερχόμενο Δήμαρχο ότι με αφετηρία το Ελληνικό Πρωινό πρέπει η Λευκάδα να οικοδομήσει ένα δίκτυο γαστρονομικού τουρισμού και να αναδείξει τα προϊόντα, τους παραγωγούς, τους οινοποιούς, τους εστιάτορες θεσπίζοντας ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στη μνήμη της ερευνήτριας Εύης Βουτσινά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Βερύκιος, ο κ. Θανάσης Περδικάρης, εκπρόσωπος του δήμαρχου κ. Κώστα Δρακονταειδή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, καθώς και ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (Alexandros, Ayra, Cosmos, Enodia, Happy Land, Nidri Beach, Odeon, Pegasos, Red Tower, Vasiliki Bay).

In this article

Join the Conversation