ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτιά για τον Παραμυθιώτη Άγγελο Παντελή σε διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Νομού Φθιώτιδας που έλαβε χώρα στη Λαμία στις 22/6/2014, ο Παραμυθιώτης Άγγελος Παντελής (Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής), σε συνεργασία με το φροντιστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής ROBOLAB που...

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Νομού Φθιώτιδας που έλαβε χώρα στη Λαμία στις 22/6/2014, ο Παραμυθιώτης Άγγελος Παντελής (Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής), σε συνεργασία με το φροντιστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής ROBOLAB που εδρεύει στη Λαμία, συμμετείχε ως υπεύθυνος – trainer ομάδας Γυμνασίου, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Η εκπαιδευτική ρομποτική προωθεί τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

– Φυσική (μελέτη της κίνησης, μελέτη της επίδρασης της τριβής, μελέτη της σχέσης των δυνάμεων, μεταφορά ενέργειας)
– Μαθηματικά και Γεωμετρία (αναλογίες, μέτρηση αποστάσεων, κατανόηση βασικών γεωμετρικών ιδιοτήτων όπως η περίμετρος )
– Μηχανική (κατασκευή, έλεγχος και αξιολόγηση μηχανικών λύσεων)
– Τεχνολογία (τεχνολογικός αλφαβητισμός)
– Ιστορία (πχ. με την κατασκευή ενός ρομπότ καταπέλτη – του Αρχιμήδη – τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας εκείνης της εποχής καθώς και το έργο και την προσωπικότητα του Αρχιμήδη)

Ο συνδυασμός εννοιών από διαφορετικές, γνωστικές περιοχές (τεχνολογία, τέχνη, περιβάλλον, κοινωνία, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες) με διαθεματικά project.

Η  εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα – είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Η όλη διαδικασία κεντρίζει το ενδιαφέρον του μαθητή και έτσι η συμμετοχή γίνεται πιο ευχάριστη και με θετική διάθεση.


 

In this article

Join the Conversation