Η σύνδεση Παραμυθιάς Μεσοποτάμου, οι καλένδες, οι απίστευτες Παραλείψεις και οι μελετητές

H ενημέρωση για την αναθεωρημένη χάραξη των σταδίων προμελετών β φάσης της μελέτης με τίτλο *Σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας με Εγνατία οδό (Τμήμα Παραμυθιά – Μεσοπόταμος) –...

H ενημέρωση για την αναθεωρημένη χάραξη των σταδίων προμελετών β φάσης της μελέτης με τίτλο *Σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας με Εγνατία οδό (Τμήμα Παραμυθιά – Μεσοπόταμος) – Διατύπωση σχετικής γνώμης βελτιστοποίησης στοιχείων χάραξης*, ήταν το πρώτο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Τι μάθαμε λοιπόν και από τα πιο επίσημα χείλη των μελετητών, για τον δρόμο που θα ολοκληρωνόταν ΦΕΤΟΣ;
1. 6 μήνες πριν την υποτιθέμενη αρχική ολοκλήρωση του έργου, η περιφέρεια ζητά την γνωμοδότηση των Δήμων.
2. Η ΠΡΟμελέτη θα ολοκληρωθεί το 2015. Η προμελέτη και όχι η μελέτη
3. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. (Βλέπε ορισμό Μπαμπινιώτη)
4. Δεν θα συνδέεται απευθείας η Παραμυθιά με τον νέο δρόμο (;;;)
5. Οι μελετητές δεν έχουν λάβει υπόψη τον αναδασμό της Παραμυθιάς και το ρυμοτομικό του Γαρδικίου (!!!). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο χρόνος ολοκλήρωσης της ΠΡΟμελέτεης θα αυξηθεί σημαντικά.

Οπότε μιλάμε για ένα έργο το οποίο βρίσκεται στις καλένδες και για το οποίο αναμένονται πολλά επεισόδια ακόμα, αφού η υλοποίηση είχε προγραμματιστεί για το 2014 και αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει καμιά αναθεωρημένη ημερομηνία.

Καλέδνες – Ορισμός από Μπαμπινιώτη:
Οι καλένδες (λατ: calendae) αποτελούσαν τις πέντε πρώτες ημέρες του ρωμαϊκού ημερολογίου. Σύμφωνα με το Λεξικό Μπαμπινιώτη, προέρχονταν από τη λατινική φράση «calo luna novella» («καλώ, ορίζω τη νέα σελήνη), την οποία εκφωνούσε ο ανώτατος ιερέας αναγγέλλοντας τη νεομηνία. Η έκφραση «στις καλένδες» χρησιμοποιείται ώστε να δηλώσει την αναβολή ενός γεγονότος και τη μετάθεσή του σε αόριστη ημερομηνία.

Στο βίντεο του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε αύριο, θα ενημερωθείτε:
•    Για την νέα χάραξη του δρόμου
•    Για τους κόμβους-εισόδους εξόδους
•    Για τις διαβάσεις
•    Για τις παρατηρήσεις της Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων

In this article

Join the Conversation