Τα είπαν Κάτσης και Πιτούλης για ΒΙΟΠΑΘΕ, ΤΕΠ, λιμάνι και αντιπλημμυρικά Καλαμά και Αχέροντα

Την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας επισκέφθηκε την Δευτέρα 16/11 ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης καισυναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, συνοδευόμενος από τονπεριφερειακό σύμβουλο της Παράταξης...

Την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας επισκέφθηκε την Δευτέρα 16/11 ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης καισυναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, συνοδευόμενος από τονπεριφερειακό σύμβουλο της Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» κ. Παναγιώτη Πάντο.

Η συνάντηση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε, καθώς ουσιαστικάτέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα του νομού Θεσπρωτίας στα οποίααπαιτείται θεσμική συνέργεια της Περιφέρειας και της κεντρικής Κυβέρνησης για τηνπρόοδο και την αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνάντηση το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν οιαπαραίτητες εκείνες ενέργειες που απαιτούνται για την παράδοση  και παραλαβή τουΤμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Κάτσης ενημέρωσε τον κ. Πιτούλη για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσειλύση σε αυτό το πολύπαθο έργο που εδώ και χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα.  Ο βουλευτής αφού παρέθεσε τις επόμενες ενέργειες  του Υπουργείου Υγείας προς στηνκατεύθυνση να παραλάβει το ΤΕΠ και να το λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεταιδεδομένων των συνθηκών, ζήτησε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τη συνδρομή τουγια την ορθή παράδοση του κτηρίου του ΤΕΠ από πλευράς της Περιφέρειας και τιςυποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέχρι τότε, όσον αφορά την αποκατάσταση τωνφθορών, την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και την φύλαξη του κτηρίου.

Στην συνέχεια στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν για ταυπόλοιπα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του νομού. Αναλυτικότερα υπήρξε αλληλοενημέρωση και συζήτηση για το νέο Περιφερειακό σχεδιασμό της Ηπείρου,για το ΒΙΟΠΑΘΕ και την παραλαβή του οικονομικού αντικειμένου, για τα αντιπλημμυρικά έργα Καλαμά και Αχέροντα καθώς και η δυνατότητα αναπτυξιακής δράσης και αξιοποίησης του λιμανιού Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και όλες οι πλευρές εξέφρασαν  τηναμέριστη διάθεσή τους για σταθερή συνεργασία και ανάληψη συντονισμένωνπρωτοβουλιών, όπως επιβάλλει τόσο ο θεσμικός ρόλος όσο και το κοινό συμφέροντου τόπου.

In this article

Join the Conversation