Tο τεκμήριο του μήνα απο το Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς: 1825 μητρώο αξιωματικών

Γράφει για την paramythia-online.gr o Δρ. Παντελής Χαράλαμπος* Συνεχίζοντας την στήλη «το τεκμήριο του μήνα» από το Ιστορικό Αρχείο Παραμυθιάς, σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από μητρώο των «αξιωματικών» του...

Γράφει για την paramythia-online.gr
o Δρ. Παντελής Χαράλαμπος*

Συνεχίζοντας την στήλη «το τεκμήριο του μήνα» από το Ιστορικό Αρχείο Παραμυθιάς, σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από μητρώο των «αξιωματικών» του 1825, απο το αρχειο του Βασίλη Κραψίτη

Το αρχείο του αείμνηστου Βασίλη Κραψίτη, που αποτελείται από 15 φακέλους αρχειακού υλικού (έντυπου και χειρόγραφου), παραδόθηκε στο Ιστορικό Αρχείο Παραμυθιάς στο χρονικό διάστημα από το 1990 μέχρι και το 1995.

Πρόκειται για υλικό που αφορά την ιστορία της περιοχής, αλλά και γενικότερα. Ένα μεγάλο μέρος αφορά το συγγραφικό του έργο και διάφορες κριτικές. Περιλαμβάνει επίσης εφημερίδες, άρθρα και ομιλίες.

Υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από το σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ», που επιμελήθηκε ο ίδιος όταν ήταν πρόεδρος του συλλόγου. Το αρχείο Βασίλη Κραψίτη είναι πολύτιμος οδηγός και προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο ιστορικής έρευνας.

 

O Δρ. Παντελής Χαράλαμπος ειναι

Αρχαιολόγος – Ιστορικός
Προϊστάμενος του Αρχείου Παραμυθιάς
In this article

Join the Conversation