Έκφραση συγχαρητηρίων, απαραίτητες διορθώσεις για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, άλλα και προτάσεις

Το Σούλι Παραμυθιάς, έχει ένδοξο παρελθόν, επιτυχημένο παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον αρκεί οι στοχεύσεις της εκάστοτε διοίκησης να χαρακτηρίζονται από αυθυπαρξία, ρεαλισμό , χωρίς υπερβατικές ονειροπολήσεις.

Θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ δημόσια τον εκδότη του περιοδικού STEP Φώτη Μαραζόπουλο, για την έκτακτη συλλεκτική του έκδοση, αφιερωμένη στην ιστορία του αθλητικού σωματίου Σούλι Παραμυθιάς (1934 -2018).

Πραγματικά διακρίνεται η πολυδιάστατη αφιερωματική αυτη εκδοσή, για την πρωτοτυπία της επίνευσης, την επικαιρότητα, την ακρίβεια της ιστορικής μνήμης και της στατιστικής τάξης των πραγμάτων

Πρέπει να εξαρθεί και η πολυχρησιμότητα της συμβολής για την επιτυχία της έκδοσης του ρομαντικού φωτογραφόφιλου Λευτέρη Τζώρτζη, για την διάθεση του πολυτίμου αυτού υλικού καθώς και του ιδιοκτήτη του thespro.gr Θωμά Κολιού για την χορήγηση των ακριβών ποδοσφαιρικών στατιστικών στοιχείων.

Συνειδησιακή μου ευαισθησία και καθήκον αληθείας, μου υπαγορεύουν να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τον ιδιοκτήτη της έκδοσης για την ιδιαίτερη τιμητική αναφορά στο πρόσωπο μου, επισημαίνοντας οτι οι μετέχοντες στα κοινά δρώμενα, κρίνονται, συγκρίνονται και θεμιτά επικρίνονται, άλλα τελικά κατά το λαϊκό άσμα, “οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη και η προσφορά μένουν”

Για όλους όμως δεοντολογικούς, και ιστορικής αποκατάστασης, πρέπει να αναφέρω ότι, στην αναγραφή της χρονολογικής σειράς των διατελεσάντων προέδρων του συλλόγου, προφανώς από ελλειπή άλλα μη ηθελημένη ενημέρωση, και απλή παραδρομή, δεν συγκαταλέγονται και τα ονόματα των:
1.Σπυρίδωνα Καραγιάννη, πρωτεργάτη στην ίδρυση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας
2.Πέτρου Μπαξεβάνου, συντελεστή εθελοντικά στις πρώτες υποδομές του γηπέδου Παραμυθιάς
3.Θανάση Ευαγγέλου, Ακούραστου και δραστηριου παραγοντα
4.Κωνσταντίνου Τσούτση, εντίμου και αθόρυβου προέδρου.

Επίσης διορθωτέο είναι και το όνομα του προπονητού στις αναφερόμενες επιτυχίες του συλλόγου, από Κωνσταντίνο Παππά σε Γιώτη Παππά.

Επιπλέον, στις θετικές αγωνιστικές επιτυχίες του συλλόγου, συμπεριλαμβάνεται και η παρουσία στους ημιτελικούς του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΟ, την περίοδο 2014-15, με προπονητή το παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Κώστα Παππά και επι προεδρίας του γράφοντα.

Άξιο όμως αναφοράς και από τις μελανές και αρνητικές αγωνιστικές στιγμές είναι και ο αποκλεισμός της ομάδας στο κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΟ, την περίοδο 2015-16 και στην πρώτη φάση από τον Βατόλακκο Γρεβενών και μάλιστα στα πέναλτι, αν και η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν με 8 παίχτες επί προεδρίας πάλι του γράφοντα, οπότε και ακολούθησε δημόσια σκληρή ανακοίνωση μου, αυτοκριτικής και επικριτική που σχολιάστηκε ποικιλότροπα και για την οποία δεν εχω συγχωρεθεί από κάποιους μέχρι και σήμερα. Η ομάδα όμως δεν χρειάζεται μόνο την στήριξη όλων στις επιτυχίες άλλα έχει περισσότερο ανάγκη την στήριξη όλων στις αποτυχίες και τις δυσκολες στιγμές. Γιατι ο καλος ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται.

Όλοι ανεξαίρετα οι προεδροι και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου, διαχρονικά, έθεσαν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι για το στέρεο ιστορικό οικοδόμημα του συλλόγου.

Το Σούλι Παραμυθιάς, έχει πραγματικά ένδοξο παρελθόν, επιτυχημένο παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον αρκεί οι στοχεύσεις κι οι επιλογές της εκάστοτε διοίκησης να χαρακτηρίζονται από αυθυπαρξία, ρεαλισμό και συνέπεια, χωρίς υπερβατικές ονειροπολήσεις.

Στο σημείο αυτό και επ΄ ευκαιρία θέλω να προτείνω στο νέο και ενθουσιώδες ΔΣ, την διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης υπέρ των εκλιποντων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, και ενδεικτικά αναφέρω τους αείμνηστους, Κλεάνθη Στέργιου, Γεώργιο Πάκο, Χρήστο Λιάπη, Μιχάλη Τσούτση, Δημήτριο Πάσχο, και Δημήτριο Μάστορα και Χάρη Κάκο καθώς και σε όσους τυχόν παρέλειψα. Επιπρόσθετα στην παραπάνω εκδήλωση μνήμης, μπορεί να συμπεριλαμβάνει δυνητικά και την διοργάνωση αγώνα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, με την συμμετοχή, της ομάδας παλαιμάχων του δήμου μας, γιατι Πρέπει να χτίζουμε γέφυρες και να μην υψώνουμε αναχώματα και να δημιουργούμε χαράδρες.

Ολοκληρώνοντας, εύχομαι και ελπίζω, στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περίοδος να κυκλοφορήσει η νέα αφιερωματική εκδοσή, με την επιτυχημένη πορεία και παρουσία της ομάδος στα αλώνια και τα σαλόνια της Γ’ Εθνικής, στόχος για την επίτευξη του οποίου, όλοι μας Πρέπει να συνεισφέρουμε, από το υλικό μας υστέρημα και το πενιχρό μας περίσσευμα, παρέχοντας την στήριξη μας στην ομάδα της πόλης μας.

In this article

Join the Conversation