ΤΟΕΒ Γλυκής: Ύστερα από δικό μας αίτημα η παρέμβαση στον Αχέροντα. Έργο της Περιφέρειας

Oι παρεμβάσεις έγιναν μετά από κοινό αίτημα ων ΤΟΕΒ Γλυκής και Καναλακίου προς την Περιφέρεια Ηπείρου το οποίο και έγινε δεκτό, δηλώνει ο πρ. του ΤΟΕΒ Γλυκής

Στις καταγγελίες για το αίσχος που έχει δημιουργηθεί στον Αχέροντα στο ύψος του Ι.Ν Αγ. Δονάτου, με τον ταμιευτήρα νερού που έχει μετατραπεί σε βάλτο, απάντησε ο ΤΟΕΒ Αχέροντας.

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μιχάλης Φωτίου, αναφέρει πως οι παρεμβάσεις έγιναν μετά από κοινό αίτημα ων ΤΟΕΒ Γλυκής και Καναλακίου προς την Περιφέρεια Ηπείρου το οποίο και έγινε δεκτό, με την περιφέρεια να αναθέτει το έργο σε 2 εργολάβους.

Επίσης τονίζει πως υπάρχουν σχετικές άδειες τόσο από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά, όσο και από την Εφορία Αρχαιοτήτων.

“Οι σχετικές αδειοδοτήσεις επικαιροποιούνται κάθε χρόνο” σημειώνει ο Μιχάλης Φωτίου ο οποίος ισχυρίζεται πως η εικόνα με τα σκουπίδια είναι σημερινή και πως προέκυψε από καιρικά φαινόμενα, και πως δεν υπήρχε το καλοκαίρι.

Όπως και να έχει, είτε υπάρχουν άδειες είτε όχι, η εικόνα του βάλτου θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα, η φυσική ροή εντός της εκμεταλλευόμενης τουριστικά ζώνης θα πρέπει να αποκατασταθεί, και αν όλοι οι υπεύθυνοι φορείς (περιφέρεια, φορέας διαχείρισης κλπ) θέλουν να δημιουργήσουν άτυπους ταμιευτήρες, μπορούν να το κάνουν σε άλλο σημείο εκτός τουριστικής ζώνης, που οι εικόνες των βούρκων δεν θα είναι σε κοινή θέα.

Και αυτο με την προϋπόθεση πως δεν τίθενται θέματα οικολογικά.

In this article

Join the Conversation