Τα είπε ο Καραγιάννης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Κινητικότητα για την αξιοποίηση του οικοτροφείου. Θετικός ο κ.κ Τίτος κάτω απο προϋποθέσεις

Τι ζήτησε ο Μητροπολίτης μας και τι δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ Τίτο.

Την συζήτηση μονοπώλησε ο τρόπος συνεργασίας της τοπικής εκκλησίας με την επόμενη Δημοτική Αρχή, με σκοπό την επίλυση χρόνιων θεμάτων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, έθεσε το θέμα αξιοποίησης του παλαιού οικοτροφείου της Παραμυθιάς (π.χ για χρήση Γηροκομείου υπό την την διαχείριση της Ιεράς Μητροπόλεως), τονίζοντας την ιστορικότητα και το συναισθηματικό δέσιμο της τοπικής κοινωνίας άλλα και την αναγκαιότητα χρήσης με τελικούς κερδισμένους τόσο τον κλήρο όσο και τον λαό της πόλης, ενώ σημείωσε πως επρόκειτο για περιουσία της Ιερέας Μητροπόλεως κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Ανέφερε πως μέσω μια μόνιμης συνεργασίας και με την συνδρομή τόσο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου άλλα και μιας σειράς χρηματοδοτικών προγραμμάτων, θα μπορούσε να αναγεννηθεί το ιστορικό κτίριο.

Από την μεριά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, αφού τόνισε πως ποτέ μέχρι στιγμής δεν υπήρχε γραπτή επίσημη πρόταση από καμιά Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση του οικοτροφείου, ζήτησε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σουλίου, αναλυτική πρόταση με όλες τις λεπτομέρειες ώστε να εξεταστεί τόσο η πρόταση όσο και ο τρόπος που μπορεί να υλοποιηθεί.

Επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, ζήτησε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σουλίου την συνδρομή της επόμενης Δημοτικής Αρχής για τον εξωραϊσμό του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δονάτου καθώς και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και της Περιφέρειας Ηπείρου, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία η Παραμυθία).

Με αφορμή την συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, ο Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε σχετικά:

“Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, προσφέρει πνευματική καθοδήγηση επί 124 συναπτά έτη, από το 1895 όπου επί της Πατριαρχείας Ανθίμου Ζ’, η Επισκοπή προήχθη σε Μητρόπολη υπό το Πατριαρχείο Κων/λεως. Όλα αυτά τα χρόνια, σιωπηλά και χωρίς γνωστοποιήσεις, έχει επιτελέσει σημαντικότατο έργο τόσο στα εκκλησιαστικά όσο και στα κοινωνικά της καθήκοντα, βοηθώντας τους πιστούς της περιφέρειάς της ακόμα και υλικά, αν και είναι μια από τις φτωχότερες Μητροπόλεις της χώρας. Όλα αυτά τα χρονιά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι πολίτικες και οι τοπικές αρχές είχαν επιδιώξει να έχουν τυπικές σχέσεις μαζί της. Αυτό, ήρθε ο καιρός να αλλάξει. Την τοπική εκκλησία την θέλουμε διπλά μας, την θέλουμε στρατηγικό εταίρο σχεδόν στο σύνολο των δράσεων που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνική πολιτική. Την θέλουμε αναπόσπαστο κομμάτι σε μια σειρά από στρατηγικές μας κινήσεις με επίκεντρο τον δημότη. Στα πλαίσια αυτά, προτείναμε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, να εξεταστεί η πιθανότητα αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του παλαιού Οικοτροφείου, κάτι που δεν βρίσκει αρνητικό τον ποιμενάρχη μας, αρκεί η πρόταση μας να είναι επίσημη, ρεαλιστική, υλοποιήσιμη και φυσικά με την Ιερά Μητρόπολη, να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ήδη η ομάδα μας επεξεργάζεται προσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση στην Ιερά Μητρόπολη. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, είναι μια σοφή προσωπικότητα με διάθεση συνεργασίας και γιαυτό τον ευχαριστούμε”

Oι συναντήσεις του Υποψήφιου Δήμαρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με φορείς και υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από το Γραφείο Τύπου

In this article

Join the Conversation