ΚΑΕ Παραμυθιά | Ηττα εκτος έδρας απο την Κόνιτσα με 54-49

Γράφει για την paramythia-online.gr, ο Δημήτριος Ντόκος

Συνέχεια στο πρωτάθλημα με ήττα για την ΚΑΕ Παραμυθιά, που δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση στον εκτός έδρας αγώνα της Κόνιτσας με αντίπαλο τον τοπικό ΑΙΑ Περιβλέπτου. Ο αγώνας ήταν κάκιστος από πλευρά ποιότητας με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά χαμένα σουτ και για τις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι ποιο προσεκτικοί σε ορισμένες φάσεις ώστε να πάρουν την νίκη με το φτωχό 54-49.

Μόνο θετικό για την Παραμυθιά ο θετικός χρόνος συμμετοχής και οι εμπειρίες για τους έφηβους παίχτες Ντάγκα,Παπαγρηγορίου και Κολέτση που αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Η χαμηλή συγκομιδή σε πόντους φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Αίας με πολλά επιθετικά ριμπάουντ και στοχευμένες επιθέσεις από το ζωγραφιστό, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με την Παραμυθιά να ακολουθεί στο σκοράρισμα έστω και με λιγοστές εύστοχες προσπάθειες.

Tο πρώτο δεκάλεπτο έληξε οριακά υπέρ των γηπεδούχων στο 13-12. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι επιδόθηκαν σε συνεχόμενες άστοχες προσπάθειες από την περιφέρεια με τον Αίαντα να διατηρεί το μικρό προβάδισμα χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει σημαντικά. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τις πολλές ελεύθερες βολές από τα κερδισμένα φάουλ επικράτησαν στο δεκάλεπτο με 27-23.

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ποιο αποφασιστικά και με σωστές επιλογές μπόρεσαν να ξεφύγουν με οχτώ πόντους αλλά ορισμένα λάθη και οι αιφνιδιασμοί της Παραμυθιάς περιόρισαν την διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόνο εννέα πόντους στο δεκάλεπτο πληρώνοντας την μεγάλη αστοχία στις προσπάθειες τριών πόντων (μόνο ένα εύστοχο τρίποντο στην αναμέτρηση) και την αδυναμία να μετουσιώσουν τους αιφνιδιασμούς σε εύκολους πόντους. Το σκορ έφτασε στο τρίτο δεκάλεπτο στο 39-32 με τον Αίαντα Περιβλέπτου να κρατάει το πλεονέκτημα για την νίκη. Η έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο σκοράρισμα. Ένα επί μέρους σκορ 7-2 από την Παραμυθιά αναπτέρωσε το ηθικό των φιλοξενούμενων αλλά ορισμένα λάθη δεν έδωσαν συνέχεια. Η ομάδα της Κόνιτσας κατέβασε τον ρυθμό και με αργές επιθέσεις διατήρησε την διαφορά. Τρία λεπτά πριν την λήξη η Παραμυθιά χρησιμοποίησε νεανική πεντάδα με τους έφηβους να δίνουν ένα γρήγορο ρυθμό με πίεση σε όλο το γήπεδο και να προσπαθούν με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια τους να παλέψουν για την νίκη. Η διαφορά μειώθηκε κάτω από τους πέντε πόντους αλλά η προσπάθεια δεν έδωσε την ολική ανατροπή, καθώς κάποια λάθη και η ευστοχία του Αίαντα στις βολές -με τον Παππά για τους γηπεδούχους να πετυχαίνει 11 συνεχόμενους πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο – έκριναν τελικά και τον νικητή με τελικό σκορ 54-49.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο η Παραμυθιά κέρδισε στο σκορ με 15-17. Πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα ο Παππάς με συνολικά 18 πόντους.

Επόμενος και τελευταίος εντός έδρας αγώνας για την ΚΑΕ Παραμυθιάς την Κυριακή 3 Μαρτίου με αντίπαλο της Αλυκές Κέρκυρας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:13-12,27-23,39-32,54-49

ΔΙΑΤΗΤΕΣ:Δημητράκας-Κάναβος

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ(ΚΩΣΤΙΔΗΣ Π.): ΑΝΔΡΕΟΥ ,ΚΟΥΡΤΗΣ 5,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 11,ΒΑΤΣΙΟΣ 18(1), ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΛΑΤΣΟΣ 5,ΣΤΕΡΓΙΟΥ 7,ΝΤΑΓΚΑΣ ,ΣΙΟΥΤΗΣ ,ΡΕΣΒΑΝΗΣ 3, ΚΟΛΕΤΣΗΣ

ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ(ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗΣ Θ.): ΖΑΧΑΡΙΑΣ ,ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ 8,ΜΕΜΤΣΑΣ 3, ΛΑΣΠΟΝΙΚΟΣ ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 4,ΠΑΠΠΑΣ 18(1),ΒΛΑΧΟΣ 13(2),ΝΤΟΝΑΣ 7,ΓΟΓΟΛΟΣ ,ΣΙΟΥΜΑΛΑΣ

In this article

Join the Conversation