Στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γώγος

«Στηρίζουμε τους αγρότες μας και την πάση θυσία εξυγίανση του ΤΟΕΒ»

Με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς συναντήθηκε, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου κ. Νίκος Γώγος.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων Παραμυθίας, που έχει ορίσει η Περιφέρεια Ηπείρου, εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο φορέας και οι αγρότες της περιοχής.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που ανέδειξε το ΔΣ, το κόστος λειτουργίας του ΤΟΕΒ που τον αναγκάζει να χρεώνει 10 ευρώ για κάθε καλλιεργήσιμο στρέμμα, εξαιτίας των χρεών – κυρίως προς την ΔΕΗ- που ανέρχονται σε 1.650.000 ευρώ. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα φέτος, δεκάδες στρέμματα να μείνουν ακαλλιέργητα και πολλούς παραγωγούς να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο εξόδου από τον κλάδο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Γώγος επεσήμανε πως η στήριξη της τοπικής παραγωγής αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματός του και ως εκ τούτου θα συντείνει στο να διασφαλιστεί πως οι αγρότες της περιοχής δεν θα μείνουν χωρίς νερό, εξαιτίας των χρεών του ΤΟΕΒ. Επίσης, τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός του θα σταθεί στο πλευρό του φορέα και θα συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο, ώστε τα δυσθεώρητα χρέη που βαρύνουν τον ΤΟΕΒ να καταστούν εξυπηρετήσιμα και ο ΤΟΕΒ να εξυγιανθεί πλήρως.

«Η συντήρηση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων αποτελούν αναγκαιότητα για τους ανθρώπους της παραγωγής, ώστε οι κόποι τους να έχουν αντίκρισμα. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργία σύγχρονων αρδευτικών δικτύων που θα αυξήσουν το αγροτικό εισόδημα και θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γώγος, υπογράμμισε πως η σύσκεψη αποτέλεσε μόνο την αρχή μιας στενής συνεργασίας που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, καθώς τα ζητήματα του ΤΟΕΒ αποτελούν ζητήματα υψίστης σημασίας για την επόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει άμεσα και να παράσχει βιώσιμες λύσεις.

In this article

Join the Conversation