ΚΑΕ Παραμυθιά, Μίνι | Ευκολη και σημαντική νικη με 61-41 επι του Πρωτέα

Γράφει για την paramythia-online.gr, o Δημήτριος Ντόκος

Σπουδαία και σημαντική νίκη πέτυχαν οι μικροί “μαχητές” της ΚΑΕ Παραμυθιά στον αγώνα με αντίπαλο την αξιόλογη ομάδα του Πρωτέα Ηγουμενίτσας.

Ανεπηρέαστοι από τον εκλογικό πυρετό της εποχής και με περίσσιο πάθος και θέληση, οι νεαροί παίχτες της ΚΑΕ Παραμυθιάς ανέδειξαν τις αγωνιστικές αρετές τους και μετέτρεψαν έναν δύσκολο και αμφίρροπο ματς στον απόλυτο θρίαμβο, πετυχαίνοντας μάλιστα με την νίκη του 61-41 την πρόκριση ως πρώτοι στον όμιλο καλύπτοντας άνετα την διαφορά της ήττας με 12 πόντους στον αγώνα της Ηγουμενίτσας. Με την εξασφάλιση της πρωτιάς δυο στροφές πριν την λήξη της κανονικής περιόδου, η ομάδα του μίνι Παραμυθιάς θα αγωνιστεί με το σημαντικό πλεονέκτημα έδρας στον επόμενο νοκ άουτ αγώνα για την δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Το ματς ξεκίνησε από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα με ένταση, κλειστές άμυνες και γρήγορο ρυθμό. Από την πλευρά της Παραμυθιάς ο Κωσταράς πήρε το βάρος της επίθεσης πετυχαίνοντας τους 14 από τους συνολικά 16 πόντους του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ από την πλευρά του Πρωτέα ο Κόρος εκμεταλλευόμενος το ύψος του προσπάθησε να απαντήσει παίρνοντας την πλειοψηφία των επιθέσεων, χωρίς όμως καλά ποσοστά στα τελειώματα των φάσεων, χάρη στην καλή και δυνατή άμυνα του νεαρού Μήτσουλη της Παραμυθιάς . Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε την Παραμυθιά να προηγείται με 16-12. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμη πιο φτωχό σε συγκομιδή πόντων με επι μέρους σκορ 10-10 καθώς οι καλές άμυνες και τα κακά τελειώματα της Παραμυθιάς στον αιφνιδιασμό στοίχισαν στην μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων. Σε αυτό το δεκάλεπτο η Παραμυθιά είχε πλουραλισμό στην επίθεση με κύρια ευθύνη των παιχτών την σωστή άμυνα, ενώ ο Πρωτέας πάλευε περιμένοντας από τον νεαρό Βαζούκη να τα κάνει όλα απελπιστικά όμως μόνος του.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε πολλά στην υπόθεση νίκη και ουσιαστικά καθόρισε το αποτέλεσμα. Η Παραμυθιά με άμυνα που έσπαζε κόκκαλα και υπομονή στην επίθεση κατάφερε με την τριπλέτα Λιάρος-Κωσταράς- Ρουσάκης (47 συνολικά πόντοι) και την συμβολή του “κέρβερου” Μήτσουλη στα ριμπάουντ (13 συνολικά) όχι μόνο να πάρει σημαντικό κεφάλι στο σκορ, αλλά και να δείξει τα δόντια της με επι μέρους σκορ 15-5 στο δεκάλεπτο. Δυο εύστοχα τρίποντα του Λιάρου έδωσαν μια διαφορά ασφαλείας που συνεχώς μεγάλωνε. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν από το δίδυμο Κόρος-Βαζούκης όλη την δουλειά, καθώς πέτυχαν 36 από τους 41 συνολικούς πόντους της ομάδας, αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. Η διαφορά έφτασε σταδιακά πάνω από τους 20 πόντους χωρίς οι μικροί του Πρωτέα να μπορούν να αλλάξουν την έκβαση του αγώνα. Οι εντυπωσιακές φάσεις για την Παραμυθιά και τα σωστά τελειώματα των φάσεων ύστερα από καλή συνεργασία και κυκλοφορία της μπάλας διαδέχονταν το ένα το άλλο με εντυπωσιακό ρυθμό, ειδικά για παίχτες τέτοιας νεαρής ηλικίας που όμως αγωνίζονται με ωριμότητα αντρών. Ουσιαστικά ο Πρωτέας πλήρωσε τις λιγοστές λύσεις στην επίθεση ενώ η Παραμυθιά στηρίχτηκε στον πλουραλισμό και την συμβολή όλων των παιχτών της, ακόμα και των μικρότερων, Αθανασίου, Κοντός , Μούσης, Χατζάρας που πρόσφεραν σε όλους του τομείς με περίσσιο θράσος και θέληση.

Η γενιά αυτών των παιδιών αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την τοπική καλαθοσφαίριση και θα μας απασχολήσει θετικά για τα επόμενα χρόνια ακολουθώντας το μονοπάτι που έχει χαράζει η σπουδαία ομάδα των παίδων. Το τελικό 61-41 είναι δείγμα της ολοκληρωτικής υπεροχής των γηπεδούχων που σκόρπισαν ενθουσιασμό στις κερκίδες μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο τέλος του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 16-12,26-22,41-27,61-41
Διαιτητές: Δημητράκας – Γείτονας

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Κωστίδης Πέτρος): Αθανασίου Δ., Χαντζάρας 2, Κοντός 6, Τάχιας 4, Μούσης, Τσεράγκας, Παναγιώτου, Μήτσουλης 2, Αθανασίου Α., Λιάρος 14(1), Κωσταράς 21, Ρουσάκης 12(2).
ΚΑΕ ΠΡΩΤΕΑΣ (Αντωνάκης): Λαγός, Βαζούκης 11, Τζοβάρας, Ευστρατίου, Σωτήρκος, Μητσινάκης, Παναγιώτου, Βασιλειάδης, Μητσιώνης 4, Κόρος 25, Μπότσης.

In this article

Join the Conversation