Στην δήμαρχο ο Νικος Αθανασίου και υποψήφιοι της παραταξης “1 Μέλλον Ανάπτυξης και Ελπίδας”

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση και ενημέρωση εφόλης της ύλης είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Αθανασίου με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση πάνω στα τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου μας. Η ενημέρωση έγινε σε θεσμική βάση κυρίως για την πληροφόρηση των νέων υποψήφιων συμβούλων που μετείχαν στην συνάντηση, καθώς ο Νίκος Αθανασίου συνεχίζει να είναι ενεργό εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει γνώση για το τι μέλι γενέσθαι σχετικά με πληθώρα θεμάτων και προβλημάτων που ταλαντεύουν τον Δήμο μας.

Στις προτεραιότητες της τωρινής Δημοτικής αρχής που θα απασχολήσουν και την επόμενη, αποτελεί η ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου της Πόλης της Παραμυθιάς με αναγκαίους νέους πόρους για την συνέχιση του δεύτερου σταδίου που είναι κατά κύριο λόγο οι συνδέσεις των αγωγών και οι τελικές εργασίες, καθώς και ο καθορισμός του κόστους που θα κατανεμηθεί στα επωφελούμενα νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής. Περιγράφηκαν τα επόμενα στάδια της ανάπλασης του πρώην σχολείου Βούλγαρη και του σχεδιασμού για δημιουργία μουσείου, πάρκου αλλά και την γενικότερη αξιοποίηση του. Στις ήδη εγκεκριμένες μελέτες βρίσκεται και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Παραμυθιάς, ο κυκλικός κόμβος στην περιοχή ¨Αεροδρόμιο¨ Χρυσαυγής καθώς και μελέτες για τις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου. Σημαντικά δρομολογημένα έργα μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αποτελούν η αναμόρφωση του οδικού δικτύου Καριωτίου, η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Παραμυθιάς καθώς και η αντικατάσταση του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο. Σχετικά με τον ΤΟΕΒ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη και η Δημοτική αρχή δεν έχει διαμορφώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για την επίλυση του προβλήματος. Αναφέρθηκαν οι δυσκολίες, η πολυπλοκότητα και η χρονοβόρα διαδικασία στον σχεδιασμό και την τελική υλοποίηση των τεχνικών μελετών που συντάσσονται ανά περιόδους από τις υπηρεσίες του Δήμου. Υπάρχει σημαντική προοπτική χρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ καθώς και την ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων του LEADER.

Ο Νίκος Αθανασίου στάθηκε στις ικανότητες και τις γνώσεις του υπαλληλικού προσωπικού και θεωρεί πως μόνο με σωστή συνεργασία μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέλθει στην υλοποίηση των δρομολογημένων καθώς και μελλοντικών σχεδιασμών.

Είναι εν γνώση μας η μη ικανοποιητική απόδοση της απερχόμενης Δημοτικής αρχής σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και χρέος να γίνει προσπάθεια ουσιαστικής βελτιστοποίησης στους τομείς που ο Δήμος πάσχει και υπολείπεται σημαντικά έναντι όμορων Δήμων. Χρέος κάθε Δημοτικής Παράταξης να βελτιώνει χωρίς να μηδενίζει τα πεπραγμένα των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών.

Οι Δημότες είναι αυτοί που στο τέλος θα μας κρίνουν για όσα κάνουμε και όχι για όσα αναθεματίζουμε.

In this article

Join the Conversation